avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Schimbarea de catre operatorul de telefonie mobila a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Schimbarea de catre operatorul de telefonie mobila a nr de telefon dupa rezilierea contractului

Buna ziua!Acum 3 ani am facut un abonament la un operator de telefonie mobila trecand nr de pe cartela prepay pe abonament.Recent mi-am reziliat contractul cu acestia si mi s-a spus sa ma astept sa imi fie schimbat nr de telefon deoarece firma ar dori sa pastreze nr de abonament.Tin sa mentionez ca pe contractul de abonament facut cu acest operator nu este mentionat nimic de schimbarea nr de telefon in caz de reziliere a contractului.As dori sa stiu daca are acest drept operatorul de telefonie mobila avand in vedere faptul ca nr a fost la inceput de pe cartela prepay si nu a fost nr de abonament dat de ei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crisstina_ , utilizator 14:57, 18 Aprilie 2011
Da,au acest drept.Numarul de telefon este proprietatea lor
Dar conform legii nr. 304/2003 pt serviciul universal şi drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice :''Art. 28 (1) ANRC va impune furnizorilor de servicii de telefonie destinate publicului, inclusiv furnizorilor de servicii de telefonie mobila destinate publicului, obligatia de a asigura
abonatilor lor, la cerere, posibilitatea de a-si pastra numarul de telefon, indiferent de furnizorul serviciului, astfel:
a) la un anumit punct geografic, în cazul numerelor geografice;
b) la orice punct geografic, în cazul numerelor nongeografice.''
operatorul de telefonie mobila nu ar trebui sa imi ofere posibilitatea de a-mi pastra nr de telefon pe cartela prepay dupa reziliere?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea portabilitatii. probleme cu orange romania! alinagava alinagava Buna ziua, Eu si sotul meu avem o nelemurire legata de furnizorul de servicii de telefonie ORANGE. Sotul meu lucreaza in Politie. Acum aproape 2 ani, pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie abhramovici abhramovici Buna ziua. Acum 10 zile am facut un contract cu un operator de telefonie, portandu-ma de la un alt operator unde aveam cartela prepay trecand la noul operator ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)