avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executor judecatoresc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executor judecatoresc?

am avut proces de succesiune si iesire din indiviziune cu fratele.procesul s-a incheiat am hotararea definitiva si irevocabila in favoarea mea si trebuie in termen de 6 luni sa-i platesc sulta.hotararea definitiva a fost 7 aprilie,deci sant in termen.dar fratele nu vrea sa imi dea cheia de la casa zicand ca pana nu ii platesc sulta nu mi da cheia.are dreptul asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:38, 17 Aprilie 2011
Hotararea judecatoreasca de partaj este titlu executoriu atat pentru dumneavoastra cu privire la obligatia fratelui de a preda imobilul, dar si pentru frate in ceea ce priveste obligatia dumneavoastra de plata a sultei . Astfel, aceasta se poate investi cu formula executorie si executa silit de catre ambele parti . Deci, fratele nu are acest drept, insa dupa expirarea termenului de plata al sultei poate eventual incepe executarea silita chiar asupra acestui imobil .
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat
imi puteti spune si daca m-ar costa ceva daca pun executor?
valtraudi a scris:

imi puteti spune si daca m-ar costa ceva daca pun executor?


Pentru ce doriti sa angajati un executor judecatoresc?Ce hotarare definitiva doriti sa executati?

ca sa intru in posesia casei,pana se fac cele 6 luni termen de plata a sultei.sau nu am acest drept pana nu platesc sulta?
Luati legatura cu un executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate ContSters345695 ContSters345695 Dupa terminarea procesului de iesire din indiviziune , cel ce a re de platit sulta , poate obtin un act de proprietate ? Poate fi impiedicat in al obtine , de ... (vezi toată discuția)
Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)