am avut proces de succesiune si iesire din indiviziune cu fratele.procesul s-a incheiat am hotararea definitiva si irevocabila in favoarea mea si trebuie in termen de 6 luni sa-i platesc sulta.hotararea definitiva a fost 7 aprilie,deci sant in termen.dar fratele nu vrea sa imi dea cheia de la casa zicand ca pana nu ii platesc sulta nu mi da cheia.are dreptul asta?
Hotararea judecatoreasca de partaj este titlu executoriu atat pentru dumneavoastra cu privire la obligatia fratelui de a preda imobilul, dar si pentru frate in ceea ce priveste obligatia dumneavoastra de plata a sultei . Astfel, aceasta se poate investi cu formula executorie si executa silit de catre ambele parti . Deci, fratele nu are acest drept, insa dupa expirarea termenului de plata al sultei poate eventual incepe executarea silita chiar asupra acestui imobil .
Partaj- sulta
ionut c
Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Plata sultelor
ion luca c
In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)