avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea actului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea actului de proprietate

Dupa terminarea procesului de iesire din indiviziune , cel ce a re de platit sulta , poate obtin un act de proprietate ? Poate fi impiedicat in al obtine , de catre cel ce are de primit sulta ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:08, 16 Februarie 2015
Titlul de proprietate va fi hotararea judecatoreasca ,definitiva,pe care o legalizati,hotarare prin care a fost atribuit bunul respectiv.Sulta urmeaza a fi platita celeilalte parti in termenul prevazut de instanta ,in caz contrar se poate trece la executarea silita si recuperarea pe acesta cale a sultei.
=D>
Hotararea judecatoreasca reprezinta titlu executoriu.


De indata ce este definitiva, va puteti adresa executorului judecatoresc, in vederea incuviintarii executarii silite.


Executarea silita va fi initata in toate formele sale .( asadar, executarea silita poate viza chiar bunul asupra careia s-a dispus partajarea ).



Dretul la sulta este supus termenului general de prescriptie, cel de trei ani.



Succes.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate poate fi eliberat... Daniela D E Daniela D E Se poate elibera titlul de proprietate celui care a introdus actiunea de iesire din indiviziune daca nu a platit sulta? ::help: (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune m-am judecat cu sora mea pentru casa ... elena45i elena45i ieșire din indiviziune M-am judecat cu sora mea pentru casa părintească. Avocatul care m-a reprezentat ma convins că trebuie să cerem \"ieșire din ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)