avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate poate fi eliberat...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate poate fi eliberat...

Se poate elibera titlul de proprietate celui care a introdus actiunea de iesire din indiviziune daca nu a platit sulta? ::help:
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:11, 12 Martie 2010
eu inteleg ca exista un titlu de proprietate, ca nu se partajeaza un bun a carui situatie juridica este incerta.
una este atribuirea bunului unui copartas, alta este plata sultei.
daca partile nu au stabilit un termen in care sa se plateasca sulta, ea va trebui platita de la data ramanerii definitive a hoatararii.
In urma actiunii de iesire din indiviziune, se va pronunta o hotarare judecatoreasca ce poate fi intabulata in cf. Aceasta reprezinta un titlu de proprietate. Sulta trebuie achitata in termenul stabilit de instanta prin hotarare, iar daca de la scadenta platii sultei au trecut 3 ani iar creditorul obligatiei de plata a sultei nu a solicitat plata sultei chiar prin executare silita, debitorul nu va mai putea fi obligat a o achita. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire parinte decedat frate vitreg alexandru23 alexandru23 Salut, De ceva timp mi-a decedat un parinte si am ajuns la partea de mostenire impreuna cu fratele meu vitreg (frate vitreg prin intermediul parintelui ... (vezi toată discuția)
Într-un proces de partaj judiciar ptr iesire din indiviziune, ... Bibi60 Bibi60 Într-un proces de partaj judiciar ptr iesire din indiviziune, hotărârea instanței de atribuire a terenurilor rezultate din partaj este considerată titlu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)