avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare nume familie gresit la nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare nume familie gresit la nastere

Rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: In anul 1941, cand a fost nascuta soacra mea, la declararea nasterii a fost inregistrara cu un alt nume decat cel al parintilor.
De ex.parintii aveau numele de familie "georgescu" , iar ea a fost inregistrata cu "ionescu", la fel a fost trecut si numele parintilor "ionescu" in certificatul de nastere.
Fiind unicul copil, iar parintii fiind decedatii, cum poate sa faca dovada ca este copilul familiei "georgescu".
Ma puteti ajuta cun un raspuns la problema expusa mai sus?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:25, 17 Aprilie 2011
Buna ziua .
Avand in vedere timpul mare scurs de la acele evenimente,va fi mai dificilaa indreptarea acestor erori de inregistrare ,dar nu imposibil de realizat .
Daca puteti sa faceti rost de inscrisuri ajutatoare sau martori care sa declare probe in sensul efectuarii acestor rectificari,se poate solicita rezolvarea in instanta,la judecatorie,sau la Primaria unde s-au efectuat initial actele .Aceasta actiune cred ca este imprescriptibila .Importanta este filiatia familiei dovedita,mai putin numele .
Marius Bote .
Buna ziua !
Solutia o constituie schimbarea numelui pe cale administrativa , conform prevederilor OG nr. 41/2003 . Cererea se depune la primaria de domiciliu a solicitantului (Serviciul de stare civila) , de unde veti obtine toate detaliile necesare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca tatal recunoaste un copil prin declaratie notariala, copilul ... Ciobanita55 Ciobanita55 Buna ziua!Daca tatal recunoaste un copil prin declaratie notariala,copilul purtand deja numele mamei i se v-a schimba numele cu cel al tatalui sau va ramane pe ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)