avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

As vrea sa stiu la ce se refera acel "mai devreme" din aceasta ordonanta.
Adica Stimulentul de 500 lei se acorda persoanelor care au optat pentru un an de indemnizatie si care isi incep activitatea MAI DEVREME de a implini copilul un an.
daca imi incep activitatea cu o zi inainte de a implini copilul un an mi se acorda indemnizatia stimulentul si daca o incep chiar in ziua cand copilasul face un an, nu mi se mai acorda?

Va tog sa ma ajutati!
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 18 Aprilie 2011
1. Din OUG 111/2010:
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin.(1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

2. Din Norma de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 13.
(1) Stimulentul de inserţie se acordã pe bazã de cerere, semnatã de persoana îndreptãţitã, însoţitã de dovada eliberatã de angajator sau, dupã caz, de alte documente eliberate de autoritãţile competente ori de declaraţia pe propria rãspundere din care sã rezulte cã aceasta realizeazã sau urmeazã sã realizeze venituri supuse impozitului.

(2) În situaţia stabilirii dreptului la stimulentul de inserţie pentru persoana care beneficiazã de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunarã prevãzutã la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, cererea de acordare va fi însoţitã numai de documentele prevãzute la alin.(1).

(3) În situaţia stabilirii dreptului la stimulentul de inserţie pentru persoana care deşi are dreptul nu solicitã acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţã, cererea este însoţitã de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept, dintre cele prevãzute la art. 6.

3. Asadar trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul un an (inainte poate fi si o zi si o luna si 10 luni.

4. Dupa cum spune art.13(3) din normele de aplicare puteti sa nu intrati in CCC dar sa solicitati stimulentul de insertie. Luati legatura cu Primaria si/sau cu Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
Simonacio a scris:

As vrea sa stiu la ce se refera acel "mai devreme" din aceasta ordonanta.
Adica Stimulentul de 500 lei se acorda persoanelor care au optat pentru un an de indemnizatie si care isi incep activitatea MAI DEVREME de a implini copilul un an.
daca imi incep activitatea cu o zi inainte de a implini copilul un an mi se acorda indemnizatia stimulentul si daca o incep chiar in ziua cand copilasul face un an, nu mi se mai acorda?

Va tog sa ma ajutati!
Multumesc!!!

Stimulentul vi se acorda numai daca reveniti la munca inainte de a implini varsta de 1 an copilul dvs ... in acest sens, se exprima textul art.7 alin.1 din OUG nr.111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil jooana05 jooana05 sunt in concediu pana la un an copilul face un an in 13 iunie,tatal renunta la luna lui, -cand trebuie sa ma intorc la lucru ? -cand trebuie depusa cererea ... (vezi toată discuția)
Stimulent indemnizatie 2012 T_Andrei T_Andrei Buna ziua. Sunt in CCC si copilul urmeaza sa implineasca varsta de 2 ani in ian 2013. Am decis sa ma intorc la angajator in dec 2012, si am intrebat la AJPS de ... (vezi toată discuția)
Suspendare concediu crestere copil m2008 m2008 Stiu ca s-a tot discutat acest subiect, dar as avea nevoie de un raspuns punctual, daca se poate. Copilul este nascut pe data de 10.10.2013. Am optat pentru ... (vezi toată discuția)