avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Viteza excesiva versus \"cedeaza trecerea\"
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Viteza excesiva versus "cedeaza trecerea"

in urma cu 5 ani am fost implicati intr un accident rutier. noi veneam de pe strada cu cedeaza trecerea, ne am asigurat, nu venea nimic (aparent) asa ca ne am angajat in traversarea intersectiei (sub 15km/h). in mijlocul intersectiei cu o strada cu drum prioritar si sens unic ne a lovit o motocicleta din partea dreapta, care circula cu viteza excesiva. raportul de expertiza precizeaza o viteza de aprox 93km/h inaintea urmelor de franare. concluzia este ca noi am creat pericol iminent prin neacordare prioritate si suntem invinuiti. opinia expertului nostru parte este ca daca motociclistul mergea regulamentar, accidentul nu s ar fi produs. tin sa mentionez ca raportul de expertiza contine o serie de greseli, inclusiv la calului vitezei (era mult mai mare, in jur de 130-140km/h), fapt pentru care am depus la politie obiectiuni.
cum va explicati optica politieneasca, de judecare separata a celor 2 aspecte (semn de cedeaza versus viteza excesiva); daca tot nu pot intelege nevinovatia, de ce nu a reiesit macar culpa comuna?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 00:27, 21 Aprilie 2011
Ati afirmat ca raportul de expertiza contine o serie de greseli, inclusiv la calculul vitezei motocicletei. Ar fi bine sa argumentati aceasta afirmatie.
Dupa parerea unor persoane (nu numai politisti) daca ambii participanti la trafic ce au fost implicati in accident au incalcat cate o regula de circulatie este vorba de o culpa comuna. Judecata simplista, dar, din pacate, foarte des intalnita.
ar trebui sa contactati un avocat, deoarece se pare ca este culpa comuna. practic dvs nu l-ati putut observa pe motociclist din cauza faptului ca avea viteza fulgerului:">
adica...sunt situatii frecvente mai ales pe autostrada cand motociclistii prin viteza f mare, abia daca ii observi, mai degraba ii auzi.
asta as zice eu ca la dvs ar fi o culpa comuna la prima vedere desi practic s-ar putea demonstra daca motociclistul ar fi avut o viteza extrem de mare, dvs evident ca nu-l puteati observa si deci vina dvs nu ar exista.;)
multumesc pentru timpul acordat...
e placut sa vezi ca nu toti poarta ochelari de politist... :)

m ar fi bucurat si mai tare sa vad ca logica si legile fizicii functioneaza...
judecati ca un sofer corect, care incetineste aproape de oprire, se asigura, nu vine nimic si se angajeaza in traversarea intersectiei... semafoarele, semnele de circulatie sunt in relatie directa cu viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv... cand te asiguri, te asiguri pt 50 km/h, nu pt 100 sau 150... asta ar insemna ca un prieten sa stea la cateva zeci de metri distanta de locul respectiv si sa transmita prin telefon/statie ca nu vine nici un vitezoman...


Din punct de vedere legal , mai ales avand si expertul - parte care va sustine , din punct de vedere tehnic , puteti solicita expertului desemnat sa raspunda la obiectiunile dvs fata de lucrarea sa.
De asemeni , puteti formula o cerere de efectuare a unei noi expertize ,daca nu sunteti multumita de raspunsuile acestuia la obiectiuni.
In rest ,nu pot decat sa mizez pe concluziile specialistului , adica ale dlui.expert Ciobanu.
Despre judecatile anchetatorilor , daca sunt bune sau rele , se poate pronunta doar o persoana care cunoaste dosarul.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
am citit cateva expertize si sentinte judecatoresti , Sunt experti care calculeaza vinovatia raportata la depasirea vitezei legale . Niciodata nu am auzit si nu am vazut raporturi de expertiza care sa scoata culpa comuna , dar am vazut vinovatie in proportie de 30% stabilit ptr depasirea de viteza ( aproape de dublul vitezei legale ) . Motivul era ca starea de pericol major era creat prin neacordare de prioritate . Eu cred ca asta este o situatie reala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna? kismiklos kismiklos Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)