avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna?

Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din fata nu l-am vazut si am efectuat manevra . Motociclistul a inceput franarea chiar de pe trecerea de pietoni , efectuand o franare de 11 metri , dupa care si-a pierdut controlul cazand . Motocicleta a alunecat in roata din spate a autoutilitarei . Iar motociclistul nu s-a izbit in autoutilitara , ci a alunecat in spatele ei . Mentionez ca era o limita de viteza de 40 km / h si o statie de autobuz dupa trecerea de pietoni . Acul motocicletei s-a oprit la 53 km / h . Am cerut expertiza criminalistica pentru stabilirea vitezei motociclistului , si mi s-a confirmat 78 km / h . Eu doresc sa ma informati daca am vreo sansa sa iasa culpa comuna .
Va multumesc foarte mult si astept sfaturi de la dv. ! :)
Ai executat manevra la stanga si din fata venea respectivul ? Cam greu culpa comuna.
culpa se stabileste in functie de ce a consemnat expertul judiciar in raportul de expertiza privitor la posibilitatile de evitare a accidentului.

este posibil sa se stabileasca culpa comuna avand in vedere ca dvs. nu ati acordat prioritate iar motociclistul rula cu o viteza aproape dubla intr-o zona cu limitare de viteza.
oprit la o anumita viteza nu semnifica viteza in momentul impactului. viteza se stabileste in urma unei expertize judiciare.

gradul de vinovatie se stabileste de catre instanta in functie de concluziile raportului de expertiza, imprejurarile producerii accidentului, zilele de ingrijire medicala ale motociclistului, etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Viteza excesiva versus "cedeaza trecerea" andreeagheorghe andreeagheorghe in urma cu 5 ani am fost implicati intr un accident rutier. noi veneam de pe strada cu cedeaza trecerea, ne am asigurat, nu venea nimic (aparent) asa ca ne am ... (vezi toată discuția)
De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)