avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Asi vrea sa stiu cum asi putea face succesiunea dupa moartea mamei.Mai am un frate care este plecat din tara de 10 ani si nu stim nimic de el , si sora care mia lasat o procura de cedare.Tata si sora vor sa-mi cedeze mie dar nu stiu cum asi putea proceda in lipsa fratelui meu.Mentionez faptul ca fratele avea adresa de domiciliu la apartamentul pe care vrem sa facem succesiunea iar actuala lui adresa nu o stim si am fost anuntati de la evidenta populatie ca buletinul lui este expirat din anul 2006.Va multumesc si astept raspuns!

:)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:51, 21 Aprilie 2011
singura cale este instanta dar nu ziceti ca fratele e plecat din tara deoarece procedura de citare va fi lunga. spuneti ca posibil sa fie undeva in tara dar nu stiti unde. in acest caz va fi citat la ultimul domiciliu, la usa instantei si intr-un ziar de mare circulatie. urmeaza ca partea lui sa fie pusa in banca - sulta. ceilalti mostenitori va pot dona dvs bunurile lor rezultate din succesiune.
Sa nu depasiti cele 6 luni de la dces!
In luna mai face 4 ani de la deces (mama).Ce mai pot face?
Va trebui sa va adresati notarului ultimului domiciliu care va emite o incheiere.Dupa acest pas va adresati instantei pentru a constata ca sunteti singurul mostenitor(ati efectuat acte de acceptare tacita in lipsa declaratiei de acceptare expresa).Trebuie sa depuneti demersuri pentru aflarea adresei fratelui dvs.(daca nu mai traieste ,situatia se complica).
va rog sa-mi spuneti cat are valabilitate o procura lasata mie de sora mea.va multumesc
ar putea renunta tata si sora la partea lor de mostenire in favoarea mea daca fratele nu stim nimic de 10 ani de el.asi vrea sa fac succesiunea si nu stiu daca se poate.tata vrea sami lase mie ca fica ,stau cu el in casa am grija de el.apartamentul este inbunatatit de mine dupa moartea mamei.va multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiunea asi vrea sa stiu cum asi putea face succesiunea dupa moartea mamei.mai am un frate care nu stim de 10ani nimic de el,si sora care mia lasat o procura de ... (vezi toată discuția)
Succesiune predaioan predaioan La succesiune trebuie sa ne prezentam 3 frati si tatal nostru.Unul din frati este in strainatate si nu poate veni la dezbatere.Ce se intampla in acest caz,mai ... (vezi toată discuția)
Cum se dezbate mostenirea in lipsa unui mostenitor? gabrielalefter123 gabrielalefter123 Buna ziua. Mama a murit in 2003, tata traieste si vreau sa dezbat mostenirea. Mentionez ca am : -o sora plecat din tara din 1997 si de atunci nu a dat nici ... (vezi toată discuția)