avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

asi vrea sa stiu cum asi putea face succesiunea dupa moartea mamei.mai am un frate care nu stim de 10ani nimic de el,si sora care mia lasat o procura de cedare.tata si sora vor sa-mi cedeze mie dar nu stiu cum asi putea proceda in lipsa fratelui.va multumesc si astept raspuns.
incercati sa aflati un domiciliu unde stiti sigur ca a stat recent fratele dvs. puteti face o cerere scrisa la INEP pt a afla actualul domiciliu al fratelui dvs. va trebuie sa promovati in instanta o actiune care sa aibe ca obiect succesiunea precum si iesirea din indiviziune.
adresa pe care o are este la adresa unde dorim sa facem succesiunea iar buletinul il are expirat din 2006.Ce as putea face altceva?Va multumesc!
Dezbaterea succesiunii si partajarea averii succcesorale le puteti face numai la instanta de judecata .
In cadrul procesului de partaj succesoral veti avea de urmat mai mult "pasi procedurali":
-citare la ultimul domiciliu cunoscut,
-apoi adresa prin intermediul instantei la SEIP,
-iar ulterior va trebui sa urmati procedura citarii prin publicitate conform art 95 c.proc.civ., la fiecare termen de judecata, adica aceasta:
Art. 95. - Cand reclamantul invedereaza ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a izbutit sa afle domiciliul paratului, presedintele instantei va dispune citarea acestuia prin publicitate. Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei.
Citatia se publica si in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar mai raspandit, in cazurile in care presedintele judecatoriei sau completul de judecata apreciaza ca o asemenea masura este necesara.
Afisarea, precum si publicarea citatiei in Monitorul Oficial sau intr-un ziar mai raspandit se fac cu cel putin 15 zile inainte de data fixata pentru judecata.
In cazurile urgente, presedintele judecatoriei sau completului de judecata va putea reduce acest termen la 5 zile.
Daca paratul se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi condamnat la o amenda si obligat la despagubiri, potrivit legii.
Angajati avocat.
Am omis faptul ca el(fratele) este plecat din tara de 10 ani si nu stim nimic de el
Procedura este aceeasi indiferent daca fratele ar fi in tara sau in afara ei...acesta este si scopul publicarii citatiei in Monitorul Oficial al Romaniei asa cum prevede textul de lege.

Alte discuții în legătură

Citarea prin publicitate. despre criteriile corecte /legale /echitabile funcție de care se ia mãsura citãrii prin publicitate Popescu2012 Popescu2012 1. Când poate fi citat pârâtul prin publicitate la ziar sau la ușa instantei? (cpc 95.1) 2. Funcție de ce criterii legale /corecte /echitabile ... (vezi toată discuția)
Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)