avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Autorizatie sau nu?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Autorizatie sau nu?

Doresc sa torn in fata unei camere de locuit un planseu de beton pentru joaca copiilor vara (3/3), fara piloni de sustinere , doar ciment. Am sau nu nevoie de autorizatie de constructie?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 14:15, 19 Aprilie 2011
Da, aveti nevoie de autorizatie.
Lucrarea pe care intentionati sa o executati, fiind una de construire, nu face parte din categoria celor pentru a căror executare nu este nevoie de autorizatie de construire, si care sunt enumerate la art. 11 din Legea 50/1991.
Persoana autorizată care va intocmi proiectul pentru această lucrare vă va spune că un planseu nu se face chiar simplu, fără piloni de sustinere, doar din ciment.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Doamne fereste! Ce proiect? Eu nu vreau sa construiesc nimic peste sau in viitor. Asta ar insemna ca toti cei care isi toarna ciment in curte au nevoie de autorizatie? Pur si simplu vreau sa le amenajez copiilor un spatiu de joaca (desenat, pus casuta din plastic...)
Daca exprimarea dvs. ar fi fost explicita, raspunsul nu v-ar fi surprins.
Camerele unei locuinte pot fi situate la parter sau la etaj, iar precizarea faptului ca doriti sa faceti fara piloni de sustinere nu conducea la ideea ca doreati sa faceti ceva la sol, pentru ca in acest caz, in mod evident, nici nu putea fi vorba de piloni de sustinere.
In acceptiunea generala, planseul este un element de construcție făcut de obicei din beton armat, care separă două etaje ale unei clădiri, dar poate fi si o suprafata suport pentru diferite utilizari.
Acum ca stiti prevederea legala, procedati cum doriti, in functie de ceea ce ati gandit sa realizati.
Pe viitor e bine sa stiti ca dorinta dvs. de a primi sfaturi, competente ori potrivite cu intuitia dvs., se va implini numai daca veti reusi sa prezentati clar si explicit temele pentru care solicitati sprijin.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Multumesc pentru lamuriri. Pana la urma , am sau nu nevoie de autorizatie?
In sensul strict al prevederilor legii 50/1991, orice lucrare de constructii se face cu AC, mai putin cele care sunt excluse de art. 11.
Probabil ca daca lucrarea este amplasata la sol si nu este decat o banala platforma de dimensiuni reduse, fara armatura, fara legaturi fizice cu vreo constructie existenta si fara sa afecteze rezistenta constructiilor existente, o puteti executa fara AC. Pe raspunderea dvs. si, lucru important, daca nu cumva aveti vecini "curiosi", care sa "povesteasca" unde nu trebuie despre faptul ca "turnati niste ciment in curte".
Informatiile pe care le puneti la dispozitie fiind sumare si informative, nu va pot sfatui mai mult, dar ma bucur sa fi inteles bine din expunerea facuta care sunt conditiile legale de executare. Ca sa stiti de ce (cine) sa va paziti.
Ramane sa le aplicati sau nu, in functie de factorii enumerati mai sus.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post fierar betonist Aditza22_83 Aditza22_83 Buna ziua, va rog mult de tot daca puteti sa-mi trimiteti fisa de post pentru fierar betonist, am cautat pe forum dar nu am gasit Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Magazie agricola magdalenamatei magdalenamatei in cazul in care pe un teren aflat in intravilan cu destinatie teren agricol solicit certificat de urbanism pe ntru a ridica o magazie agricola(cca 35mp la ... (vezi toată discuția)
Pot turna ciment in curte? mihasim mihasim As dori sa stiu daca pentru a turna ciment in curte pentru spatiu joaca copii am nevoie de autorizatie. Mentionez ca nu am de gand sa construiesc ceva peste ... (vezi toată discuția)