avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungirea contractului pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungirea contractului pe perioada determinata

Buna,

Codul muncii prevede posiblitatea prelungirii contractului individual de munca (C.I.M) pe durata determinata dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor.
Acest lucru poate fi facut prin emiterea unei decizii, si, implicit, a unui act aditional sau astept ca C.I.M . pe durata determinata sa inceteze de drept si apoi sa se incheie un nou C.I.M. pe durata nedeterminata (culmea, am gasit si aceasta ultima varianta si personal mi se pare putin exagerata).???
Ceea ce ma intereseaza este sa stiu daca pot pune in aplicare prima varianta

O alte problema a fost ridicata de un angajat, care initial a fost de acord la incheierea unui CIM pe durata determinata pe o perioada de 6 luni, iar acum doreste CIM pe durata nedeterminata.
Ce solutii legale am, de vreme ce el lucreaza deja de aproape o luna, urmeaza sa ia primul salariu, nu mai vrea contract pe durata determinata dar nici a plece.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:33, 18 Aprilie 2011
Puteti sa modificati durata prin act aditional acum fara a mai astepta implinirea termenului.
1. Prelungirea unui CIM pe durata determinata se face prin act aditional la CIM.
2. - Daca angajatorul este de acord poate sa modifice CIM din perioada determinata in perioada nedeterminata, prin act aditional la CIM.
- aceasta modificare se face numai daca angajatorul este de acord, nu la dispozitia salariatului.
- daca salariatul nu mai vrea CIM pe perioada determinata nu are decat sa plece daca angajatorul nu ii poate modifica CIM.
- recomandarea mea este sa asteptati sa treaca cele 6 luni si acest angajat sa plece deoarece o sa aveti probleme cu el pe viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)