avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contract de munca timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contract de munca timp partial

Buna ziua.
Intrebarea mea este legata de contractele de munca cu timp partial.
Nestiind ce e relevant si ce nu, am sa expun problema cu toate detaliile.

Student la fac. economica, vreau sa ma angajez part-time la un birou notarial(4 ore program) ca delegat(baiatu' de alearga cu hartiile).

Presupun ca pot fi angajat pe acest post fara vreo specializare anume, nu?
Am aceleasi beneficii ca si un angajat full-time?(somaj, acumulare timp etc.)
Care sunt conditiile sau cum ar trebui sa decurga aceasta angajare, cum ar trebui sa arate acel contract?
Daca exista cineva care stie si ma poate ajuta cu toate detaliile necesare(conform legilor in vigoare), i-as fi foarte recunoscator.
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 20:58, 18 Aprilie 2011
CIM cu timp partial de lucru: difera programul de lucru dar toate celelalte conditii raman aceleasi(obligatii si indatoriri conf. fisa postului).
Deci raspund la fel ca un angajat full-time(mai putin cu timpul de lucru si remuneratia).
Dar celelalte lucruri? Cum ar fi somajul(in cazul in care firma se inchide), v-a fi, presupun, mai mic decat al unui angajat full-time.
Taxele platite de angajator(la somaj, fondul de pensii, asigurare medicala, altele nu mai stiu) sunt in functie de salariu, nu?
Lucrati si raspundeti doar pentru programul de 4 ore care va sunt platite. Angajatul cu program normal lucreaza si raspunde pentru toate cele 8 ore.
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de la concediere. In cazul dv. doua luni lucrate cu 4 ore echivaleaza cu o luna stagiu normal de cotizare la somaj. Pentru pensii si sanatate nu sunt probleme.
Iti poti face o idee de calcul salariu accesand:[ link extern ]
Mult succes!
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Consilier Juridic,
La program de 4 ore cat este deducerea personala : 250 lei sau 1/2 ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Timp partial de lucru danabode danabode Buna, Daca in acest moment am doua joburi cu timp partial de lucru, unul cu 4/zi, respectiv 2/zi, cum se calculeaza vechimea in munca. Daca mai puteti ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru part-time D33a87 D33a87 Buna ziua! Am lucrat de la 1 noiembrie 2008 pana la 1 noiembrie 2010 la o firma pe un post full-time dupa care am fost mutata pe un post part-time la o alta ... (vezi toată discuția)