Codul Muncii prevede la art.106 (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Durata timpului de munca de 6 ore este considerata timp partial, chiar daca aveti aceleasi drepturi ac si un slaariat cu norma intreaga.
Mai exact ma intereseaza de exemplu daca pentru pensie cotizarea va fi la fel ca si in cazul unuia care lucreaza full time sau in cazul unui imprumut la banca cum apar pe contract , sunt "vazut" ca si un lucrator full time sau nu?
1. - Pentru pensie si sanatate aveti acelasi stagiu de cotizare ca o persoana cu CIM cu full-time.
- Pentru somaj stagiul de cotizare este proportional cu timpul normal de lucru de 8 ore pe zi.
2. In cazul unui imprumut la banca intrebati banca respectiva dar nu cred ca depinde de timpul lucrat pe zi cat de venitul obtinut.
Job part time
THEODORA30
Buna ziua va rog sa mi spuneti daca sunt angajata la un job part time de cate zile de concediu de odihna am dreptul? sunt la 20ore/saptamana.multumesc (vezi toată discuția)