avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata TVA pentru masina
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata TVA pentru masina

Buna ziua,

Daca cumpar o masina noua din Germania pe firma platesc TVA? (amandoua firmele sunt platitoare de TVA). Pot sa aplic "taxarea inversa"?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 14:14, 26 Aprilie 2011
Este vorba de achizitie intracomunitara. In acest caz, exista conventie pentru evitarea dublei impuneri intre Germania si Romania, ratificata in 2002, astfel incat este suficient sa aveti un contract incheiat si un document care sa ateste ca respectiva companie este inregistrata fiscal si plateste TVA (ma refer la compania din Germania). Daca la achizitionarea autoturismului ati achitat deja TVA, atunci nu mai trebuie sa platiti aceasta taxa si in Romania.
puteti aplica taxare inversa, dar daca masina nu se incadreaza la exceptiile prevazute la art. 145^1 din codul fiscal, nu aveti drept de deducere si veti inregistra 4426=4427 si concomitent
2133=404,4426
Multumesc pentru raspuns. Masina nu se incadreaza la exceptii, asa ca nu voi avea dreptul la deducere, deci aplic taxarea inversa la achizitie si voi avea de plata TVA in luna urmatoare.Corect?
cand veti depune decontul de tva.
Daca nu sunteti deja platitor lunar de tva trebuie sa treceti pentru ca ati facut achizitie intracomunitara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva deductibil pt masini noi petrea loredana petrea loredana Sunt o firma platitoare de Tva si as vrea sa stiu daca imi pot deduce Tva-ul la o masina noua cumparata din Anglia fara Tva? multumesc (vezi toată discuția)
Taxare inversa STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ileanaturti ileanaturti O societate comerciala avand ca obiect principal de activitate constructii si reparatii de drumuri a achizitionat un autoturism cu o greutate de pana in 3500 ... (vezi toată discuția)