avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Penalitati- deductibile sau nu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Penalitati- deductibile sau nu?

Buna ziua!

Am primit facturi de la un furnizor (roman)pe care sunt mentionate penalitatile de intarziere. Eu consider aceste cheltuieli ca fiind deductibile la calculul impozitului pe profit. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Doina B , utilizator 17:48, 18 Aprilie 2011
Cheltuielile cu penalitatile si majorarile de intarziere datorate furnizorilor din Romania, in cazul in care aveti contracte incheiate cu acestia, sunt deductibile la calculul profitului impozabil. Sunt nedeductibile numai cheltuielile cu penalitatile si majorarile de intarziere datorate autoritatilor romane, autoritatilor straine si persoanelor nerezidente, cu exceptia majorarilor al caror regim este reglementat prin conventiile de evitare a dublei impuneri.
Va multumesc pt confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile dorinahd dorinahd Buna ziua.Sunt incepatoare in contabilitate si-mi cer scuze daca va deranjez cu intrebari usoare dar de care eu nu am cunostinta.In ce cont contabil trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidenti beinaz a beinaz a O societate romana cumpara un serviciu google din Irlanda. In conditiile in care nu se primeste certificatul de rezidenta fiscala impozitul pe venitul ... (vezi toată discuția)
Deducere penalitati percepute de autoritati locale dudalenuta dudalenuta Societatea a avut un contract de concesiune in cursul anului 2015, care expira la 31.05.2016. In cursul anului 2015 redeventa stabilita este foarte mare si nu ... (vezi toată discuția)