avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit nerezidenti

O societate romana cumpara un serviciu google din Irlanda.
In conditiile in care nu se primeste certificatul de rezidenta fiscala impozitul pe venitul nerezidentilor se retine la sursa din valoarea facturii primite ?

ex 1000 lei = 840 lei se plateste la google si
160 lei impozit retinut la sursa
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:00, 28 Octombrie 2014
da,

Norme ART. 118 al.1 Cod fiscal:

(9) Prevederile titlului V din Codul fiscal se aplică atunci când beneficiarul venitului obţinut din România este rezident al unui stat cu care România nu are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri sau când beneficiarul venitului obţinut din România, rezident al unui stat cu care România are încheiată convenţie de evitare a dublei impuneri, nu prezintă certificatul de rezidenţă fiscală sau documentul prevăzut la pct. 13 alin. (1) ori atunci când impozitul datorat de nerezident este suportat de către plătitorul de venit.

In plus suma de 160 lei nu este deductibil fiscal:

Cod fiscal ART. 21 Cheltuieli

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

a) cheltuielile proprii ale contribuabilului cu impozitul pe profit datorat, inclusiv cele reprezentând diferențe din anii precedenți sau din anul curent, precum și impozitele pe profit sau pe venit plătite în străinătate. Sunt nedeductibile și cheltuielile cu impozitele nereținute la sursă în numele persoanelor fizice și juridice nerezidente, pentru veniturile realizate din România, precum și cheltuielile cu impozitul pe profit amânat înregistrat de către contribuabilii care aplică reglementările contabile conforme cu Standardele internaționale de raportare financiară;

Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)