avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Date de identificare persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Date de identificare persoana fizica

Printre elementele de identificare ale unei persoane, pe langa nume, cnp, este si domiciliul.
Daca adresa indicata ca domiciliu in cartea de identitate nu mai corespunde realitatii, prin ce modalitate poate fi indreptat acest lucru? Si nu ma refer ca cazul persoanei careia i s-a modificat adresa, ci la situatia unui tert.
Fiica fostului proprietar al unui imobil este bolnava psihic. Aceasta are momente cand este foarte clar convinsa ca inca locuieste la vechiul domiciliu, desi apartamentul a fost vandut de tatal sau de foarte mult timp.
Astfel. aceasta se duce la fosta adresa unde cheama politia ca nu este primita in casa, suna la pompieri si da alarme false, precum si la salvare.
Pe langa recurgerea la politie, ce actiune as avea la dispozitie pentru modificarea datelor din buletinul fetei?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 20:15, 18 Aprilie 2011
Buna seara !
Avand in vedere afectiunile psihice ale subiectului , ma indoiesc ca modificarea CI va avea efectul scontat .
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic
Pompierii, salvarea si politia cer mereu datele din buletin ale persoanei si le si verifica la fata locului. Noii proprietari trebuie la cateva zile sa explice aceeasi poveste si sa arate titlul de proprietate.
E deja suparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare Andreea Istrate Andreea Istrate S-a transmis dreptul de proprietate asupra unui apartament prin contract de vanzare-cumparare. Vechiul proprietar nu si-a modificat actele de stare civila, cu ... (vezi toată discuția)
C.i. fost proprietar executat silit julia_chi julia_chi Buna ziua. Am obtinut prin licitatie un apartament executat silit de o banca. Ap.avea o singura proprietara, care la data cumpararii precum si la data ... (vezi toată discuția)
Pasaportul inlocuieste ci? Caramarin Caramarin Buna seara! Am si eu o problema: din anumite motive nu imi pot reinnoi buletinul expirat, mai exact n-am apartament pe numele meu si nu am gasit pe nimeni sa ... (vezi toată discuția)