avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cat e salariul minim pe economie in anul 2011?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cat e salariul minim pe economie in anul 2011?

pensia mea e de 50% din salariu minim si as vrea sa stiu cit ar trebuii sa eau momenta primesc 230 lei va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:12, 18 Aprilie 2011
1. HG 1193/2010:
Art. 1
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011 reprezentand 3,94 lei/ora.

2. Ce fel de pensie aveti?
ignatviorica a scris:
pensia mea e de 50% din salariu minim si as vrea sa stiu cit ar trebuii sa eau momenta primesc 230 lei va multumesc

Cuantumul unei pensii nu poate sa fie jumatate din salariul minim pe economie, in sensul ca nu asa se determina cuantumul unei pensii. Pensia se determina in functie de veniturile si sporurile realizate de-a lungul intregii perioade de activitate.

Acum ar trebui sa primiti lunar 350 lei, pensia sociala minima garantata.

Daca mai aveti intrebari, va rog sa le puneti in acest topic folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe 2011 cerica2007 cerica2007 Buna seara.In 2011 cat mai este salariul minim?La particulari ma refer.Cat este brutul, cat este netul?Multumesc (vezi toată discuția)
Salar minim pt 2011 lenareg lenareg I-mi spune-ti va rog care este salarul minim pt 2011 670lei dupa HG1193 SAU 700 lei dupa CM -coeficientii de ierarhizare care se ... (vezi toată discuția)
Salariu Deldinik Deldinik care este salariul minim pe economie net? (vezi toată discuția)