avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,

Urmeaza sa intru in concediu prenatal la 20.04.2011. Practic la sfarsitul lunii august voi termina cele 126 zile, iar contractul meu a fi suspendat. Doresc sa aflu cum este calculat concediul meu de odihna, daca se va lua in calcul si luna august, luna in care voi fi in postnatal. Pana acum mi-am luat 6 zile pe acest an de concediu de odihna si nu stiu cat ar tb sa-mi mai i-au...

Multumesc!:(
Cel mai recent răspuns: 17091984 , utilizator 09:18, 19 Aprilie 2011
1. Codul muncii spune ca durata efectivă a concediului de odihnă anual se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
2. In timpul concediului de maternitate si in timpul CCC dvs. aveti CIM suspendat adica nu prestati activitate in aceasta perioada
3. Asadar pentru perioada in care sunteti in concediu de maternitate si in CCC nu puteti beneficia de CO.
17091984 a scris:

Buna ziua,

Urmeaza sa intru in concediu prenatal la 20.04.2011. Practic la sfarsitul lunii august voi termina cele 126 zile, iar contractul meu a fi suspendat. Doresc sa aflu cum este calculat concediul meu de odihna, daca se va lua in calcul si luna august, luna in care voi fi in postnatal. Pana acum mi-am luat 6 zile pe acest an de concediu de odihna si nu stiu cat ar tb sa-mi mai i-au...

Multumesc!:(

1. Dispoziţiile art. 140 alin. (2) din Codul muncii, condiţionează acordarea concediului de odihnă de activitatea prestată într-un an calendaristic.
Prin urmare, dvs veti beneficia de CO numai pentru perioada 01.01.2011 - 20.04.2011.

2. Suspendarea c.i.m. are ca efect prestarea muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator., ccea ce implica faptul ca aceasta perioada nu se ia in calcul la calcularea zilelor de C.O:
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele c.m asupra c.o ContSters93805 ContSters93805 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Pe data de 28.05 am intrat in c.o. ,iar pe data de 2.06 m-am internat pt o interventie chirurgicala si beneficiez de c.m. pana ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna poate fi diminuat de incapacitatea temporara de munca? elenadima elenadima Salutare tuturor! [b]Este concediul de odihna diminuat de incapacitatea temporara de munca?[/b] Exemplu clar: salariat cu 21 zile co/ an alendaristic; in ... (vezi toată discuția)