avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura fiscala cu chitanta sau cu bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura fiscala cu chitanta sau cu bon fiscal?

Buna seara,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cand se elibereaza factura cu chitanta si cand cu bon fiscal?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marcy74 , utilizator 22:06, 18 Aprilie 2011
chitanta si bonul fiscal reprezinta documentele ce atesta plata
daca vindeti numai "cu amanuntul", eliberati factura numai cu bon fiscal.
factura cu chitanta numai la vanzare "cu ridicata".
Tocmai pentru ca ambele sunt documente de plata,ma intereseaza cand anume la factura fiscala trebuie sa eliberez chitanta si cand trebuie sa eliberez bon de casa fiscal.
catre persoanele fizice se elibereaza bonul fiscal, iar catre persoanele juridice se poate elibera chitanta daca acestia o solicita in locul bonului fiscal
@gigelin,va multumesc mult pentru raspuns.
Sunt situatii in care vand unor firme si atunci le eliberez factura cu chitanta fiscala si cazuri cand vand unor persoane fizice(dar care-mi solicita factura fiscala) si in acest caz eliberez bon de casa fiscal.E corect cred cum procedez,nu?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Contabile gicapas gicapas poti sa vinzi cu factura si chitanta unei persoane fizice ? (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU buna ziua.daca detin casa de marcat este obligatoriu sa eliberez bon fiscal la persoane juridice in locul chitantei?firma noastra elibereaza bon fiscal doar ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)