avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta sau bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta sau bon fiscal

buna ziua.daca detin casa de marcat este obligatoriu sa eliberez bon fiscal la persoane juridice in locul chitantei?firma noastra elibereaza bon fiscal doar persoanelor fizice, iar la cele juridice le facem chitanta, dar cica este obligatoriu sa eliberam la toata lumea bon fiscal.Va rog sa-mi trimiteti legea in baza careia se specifica acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:46, 15 Octombrie 2009
sorrina a scris:

buna ziua.daca detin casa de marcat este obligatoriu sa eliberez bon fiscal la persoane juridice in locul chitantei?firma noastra elibereaza bon fiscal doar persoanelor fizice, iar la cele juridice le facem chitanta, dar cica este obligatoriu sa eliberam la toata lumea bon fiscal.Va rog sa-mi trimiteti legea in baza careia se specifica acest lucru.

Nu exista acesta obligatie.
Hotararea 473/2003 republicata in MO 348/25.04.2005 spune asa la
Art 3:

"(3) În cazul în care în acelaşi spaţiu se efectuează atât livrări de bunuri cu amănuntul sau prestări de servicii pentru care este obligatorie utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, cât şi livrări de bunuri cu amănuntul sau prestări de servicii pentru care nu există această obligaţie, utilizatorii pot emite bon fiscal pentru toate bunurile livrate şi/sau serviciile prestate. "

Lucrul pe care l-am avut in vedere cand am abordat prima data acest lucru a fost cum este mai bine pentru organizatie (SC, PFA, II, IF) si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa creez un cadru cat mai unitar posibil si mai usor pentru cei cel practica.

Concret, in cazul magazinului cu amanuntul toata lumea (persoane fizice si juridice) primeste bonul fiscal pentru marfurile cumparate si, la cerere, se elibereaza si factura. Este abordarea cea mai potrivita pentru ca la nivelul vanzatorului trebuie sa cerem un minim de birocratie pentru ca, cu cat impunem mai multe tipuri de documente, riscul de a le incurca si de a gresi creste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat două cărți pentru admitere de la o facultate dar n-am primit dovada plății prețului. sunt reguli care prevăd că nu se eliberează bon fiscal pentru așa ceva? madalinaaat madalinaaat Buna dimineata! Ieri am cumparat de la secretariatul unei facultati din oras 2 carti pt admitere, necesare unui prieten care nu a avut posibilitatea de a se ... (vezi toată discuția)
Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)