avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum isi poate service-ul recupera banii de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum isi poate service-ul recupera banii de la asigurator cand acesta din urma taie orice cale de comunicare si incalca orice prevedere a legislatiei in vigoare

Buna dimineata, stimati utilizatori/vizitatori.
Doresc sa aduc in atentia dumneavoastra urmatoarea situatie, asteptand totodata si sugestii despre cum ar trebui actionat pentru a remedia problema (pentru ca e si o problema la mijloc).
Lucrurile stau in felul urmator: se da service-ul auto X si societatea de asigurari Y. X a reparat anumite autovehicule pentru care s-au deschis dosare de dauna la Y. Dosarele au fost lucrate de inspectorii de la nivel local si au fost trimise spre verificare si plata la sediul central al Y, de la B. Si aici apare problema: desi ni s-a comunicat de la sediul central ca dosarele au fost lucrate, de mai bine de doua luni asteptam in zadar ca aceste dosare sa se plateasca, in pofida asigurarilor pe care X le-a primit de la Y ca se platesc in maxim 10 zile de la finalizarea verificarilor dosarelor, in pofida scuzelor ulterioare pentru intarziere si altele asemenea. Am incercat sa-i contactam in nenumarate randuri, de la departamentul financiar (desi au un numar de telefon afisat pe site, la care intr-o zi - din gresala- ni s-a si raspuns) nu raspunde nimeni in nici una din zile la nici o ora, de la departamentul de daune spun ca nu ne pot oferi informatii pt ca nu le detin si nici legatura la dep financiar nu o pot face ;), si - in plus- nici cei cu care am comunicat un timp pe mail nu mai binevoiesc sa ne raspunda.
Ce-i de facut, in conditiile in care s-au incalcat toate termenele pe care legislatia in vigoare le prevede pentru achitarea contravalorii dosarelor de dauna si in conditiile in care nu s-a inceput nici o ancheta, nici o cercetare de genul celei de maxim trei luni pe care Y ar putea-o demara in cazul in care persista suspiciuni cu privire la conditiile petrecerii evenimentelor rutiere (mentionez ca intre X si Y nu exista un contract, o conventie de colaborare, dar deja acest aspect nu mai are importanta tinand cont de cat a trecut de cand dosarele asteapta sa fie platite).
Ma gandesc sa le trimitem o notificare de plata, o somatie ceva, dar cui sa o adresam daca nimeni nu ne raspunde si cum de nr de fax nici nu poate fi vorba?!
Asadar, ce-i de facut?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:42, 20 Aprilie 2011
faceti o notificare asiguratorului prin posta cu confirmare de primire.
de asemenea, puteti sesiza Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
pentru mai multe detalii despre comisie si cum puteti face sesizarea aici;
[ link extern ] /
Faceti o notificare asiguratorului prin posta o recomandata ca sa fiti sigur de primire.
Daca notificarea la CSA nu va ajuta atunci adresativa instantelor numai ca fara un contract intre service si asigurator nici in instanta nu puteti face prea mult.
Daca masinile s-au reparat in service agreeat de asigurator si acesta si-a dat acceptul de plata...dvs. nu mai aveti nicio obligatie. Daca s-au reparat in service neagreeat, dvs. trebuie sa platiti si va recuperati banii de la asigurator.In caz de neplata puteti actiona in instanta asiguratorul (trebuie sa va asigurati ca devizul de reparatie a fost acceptat de asigurator)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari contravaloare reparatii de la firma de asigurare niculaucarmen niculaucarmen O societate care are ca obiect de activuitate \"service auto\", poate solicita in instanta despagubire pentru reparatiile autoturismelor clientilor, de la ... (vezi toată discuția)
Problema casco ardaf valim1295 valim1295 Buna ziua, In data de 8 Oct 2009 am avut un accident rutier, din vina mea. Am preferat sa mergem pe intelegere amiabila, ca sa simplificam procedura. I-am ... (vezi toată discuția)
Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)