avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cer ajutor si argumente legale prin care sa stiu daca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cer ajutor si argumente legale prin care sa stiu daca pot fi scutita de penalitati

buna ziua

anul trecut in luna iulie 2010 am vandut un apartament in bloc. La acest apartament aveam restanta la intretinere 40 milioane baza+ 20 milioane penalitati . Baza restantei la intretinere a fost achitata integral in luna august, iar pentru penalitatile aferente am facut o cerere catre administratie prin care solicitam sa fiu scutita de acestea in baza legii 175/16.06.2010, pe motiv ca fiind 4 persoane avem venituri mai mici de 10 milioane lei - conform legii-
Un raspuns oficial din partea administratiei nu a venit nici pana in ziua de astazi , fiind rugata de catre administrator si presedintele blocului sa ma achit de datoria catre acest bloc-numai verbal.
Inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare cu noii proprietari ai apartamentului, am solicitat de la intretinere un act prin care sa se consemneze situatia apartamentului la intretinere catre notar.Acesta mi-a fost eliberat (s-a intamplat inainte sa achit baza la intretinere) si s-a confirmat faptul ca sunt datoare cu suma de 40+20 milioane.
In contractul de vanzare-cumparare ,notarul a specificat ca sunt la zi cu plata la intretinere si nici noi,vanzatorii, si nici cumparatorii nu am sesizat acest lucru, pentru a putea fi rectificat----cert este ca actul s-a semnat si dovedeste ca suntem la zi cu plata la intretinere , desi de catre presedintele administratiei mi s-a eliberat un act contrar.
Intrebarea mea este : pot fi scutita de catre aceste penalitati in baza legii 175/2010 --??? asta inseamna sa nu le platesc eu si nici sa nu fie imputate noului proprietar datorita greselii din actul notarial .
Pot face o noua sesizare catre administratia blocului prin care sa cer din nou sa fiu scutita de penalitatile care au ramas neplatite ?
am dreptul la acest lucru, de a nu plati penalitatile in cazul in care s-a facut acea greseala de catre notar ?
cu ce argumente( daca exista) pot veni in favoarea mea in fata administratorului si a presedintelui de bloc sa nu mai platesc restanta.(actele doveditoare venitului au fost atasate cererii adresate administratiei).
Ideea este ca eu doresc sa fiu EU scutita de aceste penalitati , nu sa fie imputate noului proprietar.

Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
dadida, utilizator
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 14:06, 22 Aprilie 2011
Trebuie sa discutati cu presedintele asociatiei si, in functie de penalizarile pe care asociatia le are de platit furnizorilor, datorita restantelor dumneavoastra, va poate scuti sau nu de plata acestor penalizari.
Din moment ce notarul a consemnat in contractul de vanzare-cumparare ca sunteti la zi cu plata intretinerii, conducerea asociatiei, si nu numai, poate considera ca nu ati depus adeverinta de la asociatie la notar sau ati depus alt act. Daca se "sapa" pe aceasta cale se poate ajunge la rezilierea contractului de vanzare-cumparare.
Depinde si de interesul dumneavoastra.
interesul meu nu este sa fac rau nimanui...interesul meu este sa fiu achitata de restanta de la administratie daca se poate ...dar - repet - fara a fi platita de altcineva.
Va multumesc pentru raspunsuri si o sa aveti si finalitatea acestei probleme atunci cand o sa am raspunsuri.
La cererea de stergere a penalitatilor ati anexat si copii dupa adeverintele de salariu? Daca da, atunci presedintele impreuna cu comitetul sunt obligati sa ia decizia de stergere a penalitatilor(legea 175/2010).Mai faceti o adresa catre presedinte ,, referitor la cererea depusa in ziua de ... prin care solicitam stergerea penalitatilor cf.legii.... va comunic ca nu am primit inca raspunsul dv.Ca urmare va rog sa-mi comunicati in termen de 30 zile decizia dv....."Sa nu uitati sa cereti nr.de inregistrare.Daca presedintele este ,,berbec "atunci ii spuneti ca il dati in judecata pt nerespectarea legii.Sfatul meu este sa incercati mai intai amiabil, abia apoi sa apelati la tribunal(macar pt.intimidare)
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
ovi47, utilizator
@ovi47,
ce 30 de zile, daca legea spune 7 zile ?
in 7 zile, presedintele de asociatie, are obligatia sa raspunda, altfel cererea se considera aprobata.


@vanzatorul... vezi ca faci confuzie de date. @ovi47 are dreptate in acest caz. Daca cererea se refera la o neconcordanta in calculul intretinerii, in 10 zile de la afisare, proprietarul face o cerere si atunci presedintele este obligat sa raspunda in 7 zile, nu se fac modificari de nici-o culoare in listele presupus a fi gresite. Daca se constata ca omul a avut dreptate, corectia se face in lista urmatoare.
Cum situatie se refera la alta chestiune, termenul de 30 de zile este cel legal.
.......................................
Daca revenim la discutie, se pare ca intentionat ori ba @dadida ati comis o greseala destul de grava. Asa cum spunea @adriantot, depinde cum vreti sa rezolvati problema, daca adeverinta a fost eliberata cu debitul indicat de dvs., atunci notatul a dat-o in bara pe linia lui de notariat, iar daca cineva insista, in aceasta situatie contractul este nul de drept - si nu cred ca vreti asta...
Acum urmariti noua lista de plata si observati cum a judecat as. prop. situatia. Daca noul prop. apare fara suma de 2000 lei penalizari, atunci e de bine, dar daca nu, cum va descurcati fata de cumparator? Incercati sa rezolvati situatia amiabil, astfel incat sa fie bine pentru toata lumea desi, acum e cam greu!

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Cum scap de penalizarile mari ale neplatii la timp a intretinerii? adrianacarmaciu adrianacarmaciu Buna ziua, Aflu cu stupoare in timp ce rasfoiam cateva pagini pe google , ca a existat o lege care ne-ar fi scutit de penalizari daca veniturile per membru nu ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata penalitatilor pentru rau-platnici intr-o asoc. de proprietari ? cornelusha cornelusha Buna ziua, a auzit cineva de scutirea de la plata penalitatilor intr-o Asoc.de Propr.daca rau-platnicul isi achita datoriile integral ( intr-o singura transa) ... (vezi toată discuția)