avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neindeplinire sarcini de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neindeplinire sarcini de serviciu

Un salariat inainteaza demisia, contractul de munca inceteaza. La mult timp dupa incetare, angajatorul constata ca salariatul nu si-a inceplinnit corespunzator sarcinile de serviciu- in cazul de fata nu a redactat/ inregistrat documente privind executarea CIM diverse (fostul salarit avand fctie de insprector resurse umane)

Angajatorul are temei legal pt a chema fostul salariat sa indeplinieasca sarcinile de serviciu? exista raspundere pt salariat?
Cel mai recent răspuns: Marius DAMIAN , Avocat 22:17, 25 Iunie 2008
Nu. Angajatorul trebuia sa controleze modul de indeplinire a sarcinilor de serviciu de catre salariat si sa aplice eventualele sanctiuni in perioada in care acesta era incadrat cu contract individual de munca.
Dupa inaintarea demisiei, in perioada preavizului, angajatorul trebuia sa urmareasca predarea functiei cu tot ce inseamna aceasta (indeplinirea atributiilor la zi, acte etc). Frumos era ca si salariatul (mai ales ca era inspector de res.umane) sa fie interesat sa lase "loc de buna ziua".
In nota de lichidare, angajatorul i-a scris ca nu are nici o datorie?
Angajatorul se poate adresa instantei de judecata daca a fost pagubit in vreun fel de fostul sau angajat. Aici vor interveni juristii sa va spuna cum se face.
s-a semnat fisa de lichidare, fara nici o mentiune

nu exista o prejudiciu al angajatorului, va fi destul de greu sa arati in instanta cuantumul prejudiciului

practic, prejudiciul ar exista , de ex, la prima amenda contraventionala a inspectorilor de munca pt neefectuarea in termen a inregistrarilor referitoare la CIM; insa, pana acum nu exista asa ceva.

problema este ca, noul angajat pe aceasta pozitie trebuie sa recupereze...
din nefericire nu aveti ce sa ii faceti acum, dar trebuia sa se acorde o mai mare atentie respectarii sarcinilor de serviciu, evaluarea salariatilor
Eu sunt de parere ca poate sa-l traga la raspundere pe fostul angajat , in temeiul raspunderii civile delictuale -
art.998-999 C.civ. :)

Alte discuții în legătură

Temei legal? ovidana ovidana Un angajat a creat societatii un prejudiciu major in urma unui accident rutier produs din culpa exclusiva a acestuia, astfel autocamionul condus de catre ... (vezi toată discuția)
Proces civil pentru recuperarea unui fals prejudiciu sermi sermi Buna ziua, Am lucrat 5 ani la o societate comerciala unde aveam contract de munca si conventie civila de prestari servicii. CIM-ul era pe 8 ore cu salariul ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala eloria eloria acum 3 ani mi s-a dat un spor se 15%. Vine un control care spune ca de fapt trebuia sa mi se dea 10 %. Dar cel care a controlat, aprobase acum 3 ani acest ... (vezi toată discuția)