avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru incadrat gresit in planul cadastral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru incadrat gresit in planul cadastral

Buna ziua,

Sper ca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi/lamuriri pe tema cadastrului in romania zilelor de azi.

Socrul meu are un teren in jud Ilfov pe care a fost facut un cadastru in 2005 si pe baza caruia s-au construit doua case pe terenul respectiv (cu toate actele in regula). Socrul ar vrea sa imparta terenul in 5 loturi astfel incat fiecare copil sa primeasca partea lui. Cu aceasta ocazie a aflat ca de fapt cadastrul vechi nu este bun, nu se mai incadreaza in planul cadastral care a fost facut acum 2 ani. (datele sunt aprox). In dreapta terenului este un teren dar in folosinta sociala unui rrom care si-a construit o casa pe el (fara AC), casa care ar intra in terenul socrului daca cadastrul s-ar corecta. Socrul a incercat sa refaca cadastrul dar nu primeste ok-ul de la oficiul cadastral pentru ca primaria nu aproba noul cadastru (care trece prin casa vecinului).
1. In ce calitate trebuie sa aprobe Primaria un cadastru? este o practica corecta?
2. in ce termen trebuie Oficiul Cadastral sa aprobe/rejecteze un dosar de cadastru?
3. Pe cine ar trebui sa dam in judecata avand in vedere ca noi am platit refacerea cadastrului de doua ori in ultimii 2 ani si tot nu stim care este cadastrul corect
4. In ce masura poate Primaria, ca si vecin de drept ( pt ca rrom-ul nu are act de proprietate asupra terenului) sa accepte sau sa rejecteze un proiect de cadastru?
5. Ce solutii legale avem in momentul de fata?

Multumesc mult pentru timp si raspuns

Alte discuții în legătură

Suprapunere mare de terenuri, ce se poate face? gaff gaff Buna ziua, De curand am cumparat un teren in jud. Ilfov. La cumparare mi s-au prezentat toate actele, cadastru, intabulare, extras cf, certificat urbanism, ... (vezi toată discuția)
Cadastru si legalitate acte petrina1 petrina1 Exista un titlu de proprietate pe numele ambilor parinti. In urma decesului unui parinte s-a facut o succesiune si a revenit fiecarui copil 1/8. Parintele ... (vezi toată discuția)
Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)