avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere mare de terenuri, ce se poate face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere mare de terenuri, ce se poate face?

Buna ziua,

De curand am cumparat un teren in jud. Ilfov. La cumparare mi s-au prezentat toate actele, cadastru, intabulare, extras cf, certificat urbanism, istoric contracte vanzare cumparare din 1991 incoace( de la punerea in posesie).

Totul a fost in regula, am cumparat. Apoi am sunat la primarie sa le spun ca vreau sa intarusez terenul. Ei mi-au zis sa obtin cadastrul complet - cu coordonate. Al meu era tot, mai putin coordonatele cu x si y.

Am mers la oficiul cadastru ilfov si am solicitat o copie dupa cadastru.
Dupa 1 saptamana mi s-a inmanat copia dar si o instiintare care ma anuntat ca terenul meu se suprapune cu alte doua numere cadastrale. Numerele lor cadastrale au numere mai mici ca al meu.

Am intrebat cateva persoane si la momentul acesta as dori sa anulez contractul si sa imi primesc banii inapoi de la vanzator, pe motiv ca nu ma pot folosi de teren( se incadreaza la evictiune partiala? - scrie despre asta in contractul semnat)

Am nevoie cred de un avocat cu experienta pe astfel de cazuri.

Astept cu interes raspunsurile Dvs.
Cel mai recent răspuns: gaff , utilizator 20:50, 29 Aprilie 2011
consultati si un autorizat cadastru (gasiti lista la ocpi din jud dvs) poate suprapunerea este "virtuala" (o problema tehnica de cadastr ucare se rezolva de autorizatii cadastru) = doar coordonatele sunt gresite dar in teren parcela e intreaga si "nevatamata" #-o
Multumesc pt raspuns.

Am sunat un singur consultant cadastrist, care a spus ca nu se baga in asa ceva, din moment ce e nevoie sa se adune toate partile si sa se refaca toate acele cadastre, nu doar al meu.

In orice caz, asta ar fi situatia ideala, sper sa fie asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)