avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general materiale spre prelucrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

materiale spre prelucrare

Buna ziua,

Situatia se prezinta in felul urmator:

Firma Z este beneficiarul lucrarilor.
Firma X factureaza materiale catre firma Z dar, fizic, materialele se duc direct la firma Y care mai adauga niste elemente la materialele initiale, le prelucreaza si emite factura pentru pentru firma Z.

Ma ajutati cu documentele care trebuie intocmite?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:54, 21 Aprilie 2011
Firma X ar trebui să emită factură pentru firma Y care prelucrează materialele şi le mai adaugă nişte elemente iniţiale . Firma Y după terminarea procedurii emite factură către firma Z.
Firma X intocmeste factura de materiale catre firma Z si, ca urmare, va incasa pe loc sau la un termen stabilit de comun acord contravaloarea acesteia. Conform intelegerii anterioare firma X va expedia materialele respective cu un aviz de insotire a marfii catre firma Y. Aceasta va prelucra materialele cu eventualele adaugiri conform unei situatii de lucrari si va factura firmei Z contravaloarea acestora. Cu un alt aviz de insotire a marfii va expedia materialele prelucrate catre aceeasi firma Z.
In mare asa am gandit si eu, nedumerirea mea este in legatura cu incarcarea in gestiune, la firma Z...
Cand primesc factura de la X cum o inregistrez, eu nu ma mai incarc cu materialele respective? Fiindca pe factura o sa scrie "materiale".
Ma gandeam sa cer un Proces verbal de receptie de la firma Y cu materialele primite de la X, pe baza caruia (si a facturii emise de X) sa-mi incarc eu gestiunea.... Apoi sa fac un PV de custodie catre Y ...
Aici m-am blocat. Nu cred ca e corect fiindca eu nu vad materialele de fapt ...
Cine cu cine are contract si pentru ce ?
Am inteles din prima postare , ca X este comerciant, Y este prestator iar Z beneficiarul materialelor gata prelucrate .
Custodia inseamna pastrare , nu transformare , or la Y materialele sufera o transformare .
Aveti dreptate, la materialele initiale, firma Y adauga componente si manopera si apoi factureaza catre Z.
Exista contract de furnizare materiale intre X si Z si contract de prestari servicii intre Y si Z.
Ma ajutati cu circuitul documentelor, va rog?

Alte discuții în legătură

Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)
Marfa in custodie, documentatia necesara lumidobri lumidobri Va rog sa ma ajutati cu cateva info. Sa zicem ca firma X din UE utilizeaza un transportator Y (din Ro) si are un client Z (tot in Ro). X trimite marfa la Y, ... (vezi toată discuția)
Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)