avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema interesanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema interesanta

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.(nu sunt avocat sau jurist,insa de 3 ani reprezint o Asociatie de Proprietari in instanta in urmatorul litigiu.Asociatia "X "a inchiriat un spatiu comercial ,amenajat pe proprietatea comuna a Asociatiei ,unei S.C. "Y".Aceasta a subanchiriat spatiul altei S.C "Z". Intre timp X a introdus in instanta actiune de reziliere a contractului de inchiriere incheiat cu Y si in acelasi timp a convenit cu Z ,in urma unei concilieri sa ramana in spatiu, urmand ca la incheierea litigiului cu Ysa incheie un contract direct.In acelasi timp Y a introdus actiune de evacuare din spatiu a lui Z pentru expirarea contractului. Instantele de fond si de apel au respins actiunea lui X de reziliere a contractului cu Y si au admis actiunea de evacuare a lui Z din spatiu pe motiv ca Y avea in vigoare contractul cu X. Z a fost evacuata din spatiu. Intre timp instanta de recurs a admis actiunea lui X si a anulat hotararile din fond si apel si a reziliat contractul cu Y. De aproximativ 6 luni, spatiul aflat teoretic in posesia lui Y este parasit, iar recursul introdus de Z se judeca peste aproximativ alte 6 luni. Cum poate intra Z in posesia spatiului tinand cont ca in mod normal abia peste aproximativ 6 luni instanta de recurs va anula hotararea de evacuare deoarece in momentul introducerii actiuni si evacuarii, Y nu avea calitate procesuala.De mentionat ca X este parte in procesul de evacuare ca intervenient in favoarea lui Z, ca X si Z au cerut in subsidiar intoarcerea executarii si ca in spatiul parasit nu se afla decat cateva frigidere ale lui Z, Y neavand nimic inauntru.X poate intra in spatiu in urma legii 230/2007 art.15. fiindu-i pusa in pericol proprietatea comuna. Insa tinand cont ca Yare inca in vigoare o hotarare definitiva de evacuare ,pana aceasta va fi anulata ce risca X si Z daca intra in spatiu care ma repet este parasit si se degradeaza ?
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 08:48, 25 Iunie 2008
Avand in vedere faptul ca asociatia de proprietari a castigat dosarul avand ca obiect rezilierea contractului de inchiriere cu societatea Y, ce va impiedica sa incheiati un nou contract cu societatea Z?

Avand in vedere faptul ca la momentul actual societatea Y nu mai detine un titlu de folosire a spatiului, cred ca recursul lui Z nu prea mai are sens intrucat se solicita intoarcerea executarii si intrarea lui Z intr-un spatiu in contradictoriu cu o persoana care nu mai are nici un drept asupra acelui imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit la asociatii gabriel@ gabriel@ Trei Asociatii au in comun un spatiu comercial. Valoarea chiriei este de 5.000 de euro/luna, pe care ar putea sa o obtina din inchiriere. Adica 60.000 euro pe ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unui imobil mauela mauela Buna! Am si eu o intrebare privind executarea silita - evacuare imobil. Ce se poate face in urmatorul caz: Proprietarul a inchiriat spatiul unei SC X. ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)