avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea deciziei de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea deciziei de divort

Buna ziua,
As dori sa aflu cum pot intra in posesia deciziei de divort. Sentinta de divort a fost pronuntata in data de 4 martie 2011, iar eu nu am intrat inca in posesia deciziei. As dori sa aflu in cat timp ar trebui sa ajunga la mine decizia si de asemenea care sunt pasii de urmat pentru a o obtine in cazul in care decizia de divort a fost "pierduta".
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Andreea Darie-Urziceanu , Avocat 17:10, 19 Aprilie 2011
Termenul de redactare al hotararilor civile este de 30 de zile de la pronuntare.
Dupa redactarea hotararii, aceasta se comunica partilor.
De la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile.
Verificati la arhiva judecatoriei respective daca hotararea dvs. s-a redactat, iar daca nu s-a redactat, formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
Daca insa hotararea dvs. s-a redactat si comunicat, verificati cand a fost comunicata si la ce adresa.
Se poate solicita o recomunicare a acesteia in functie de situatia efectiva, insa mai inainte de toate verificati cele mai sus aratate.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sentina de divort va trebui sa -ti fie comunicata acasa dupa redactare. Legea spune ca hotararile se redacteaza in 30 zile de la pronuntare, dar nu exista nici o sanctiune pt instanta, daca nu o redacteaza in termenul prevazut de lege. Deocamdata nu intra in panica cu siguranata sentinta ta nu a fost pierduta. Daca vrei poti sa mergi la arhiva si sa te interesezi daca hotararea ta a fost redactata, iar daca da, sa o ridici personal de acolo. Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond Taisa Denisa Taisa Denisa Din anul 2006 am intentat la judecatoria Deva un proces civil de partaj bunuri comune dupa divort. In 17 decembrie 2010 a avut loc pronuntarea. Ceea ce ma ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii ada stefan ada stefan Am intentat divort, avand ca termen luna martie.S-a ajuns la o intelegere. Mi s-a spus ca, pentru ca o hotarare sa devina definitiva si irevocabila trebuie sa ... (vezi toată discuția)