avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

Am intentat divort, avand ca termen luna martie.S-a ajuns la o intelegere. Mi s-a spus ca, pentru ca o hotarare sa devina definitiva si irevocabila trebuie sa treaca 30 zile,daca in aceasta perioada nu se va face recurs sau apel. De la ce data se calculeaza cele 30 zile? De la data redactarii hotararii, data postei sau data la care am intrat in posesia deciziei? Mentionez ca nu pot intra in posesia actelor trimise prin posta pentru ca s-a facut o greseala si au fost trimise la adresa fostului sot. Am luat decizia de la tribunal (nu eu personal, ci avocatul meu).
Mentionez ca a fost o eroare a judecatorului, lipsind un paragraf din intelegere in decizia data de el. Avocatul partii adverse a facut o "cerere" (nu stiu cum se numeste in termeni juridici) pentru a fi introdus si acest paragraf in decizie, dandu-se un nou termen (in mai). La ce data devine decizia definitiva si irevocabila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:42, 17 Aprilie 2010
probabil a formulat o cerere de completare a dispozitivului sentintei.
in orice caz, hotararea ramane def. si irevoc. daca trec 30 de zile de la data postei, inscrisa pe "comunicarea" ce insoteste sentinta.
Cum pot afla care e data postei daca nu pot intra in posesia actului?
Inteleg ca trebuie sa treaca alte 30 zile dupa termenul din mai (chiar mai multe, in functie de durata de redactare si de posta)?
da, 30 de zile de la comunicarea hotararii, dupa termenul din mai
Dpuneti la dosar o cerere,pana la solutionarea cererii de rectificare,conf.art.281 c.pr.civ.,prin care solicitati ca actele de procedura,deci si incheierea care se va pronunta sa va fie comunicate la o adresa unde puteti primi aceste acte.
Puteti solicita prin aceasta si recomunicarea sentintei care nu v-a parvenit.
Oricum termenul de 30 de zile,va incepe sa"curga" de la data sosirii acasa a respectivei incheieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)
Data ramanere definitiva a unei sentinte de divort cafea1 cafea1 Buna. imi puteti spune care este data ramanerii definitive a unei sentinte de divrt in conditiile in care actiunea s-a inregistrat pe rolul judecatoriei la ... (vezi toată discuția)
Intrebare - redactare hotarare de divort qessaria qessaria M-am divortat anul trecut in 3 Decembrie 2013 si nici pina azi nu am primit decizia de divort .Am facut cerere sa-mi fie eliberata in regim de urgenta dar ... (vezi toată discuția)