avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun acord,sentinta a fost comunicata pe 13 ianuarie,iar dosarul de legalizare a sentintei a fost depus cu o saptamana inainte de implinirea celor 30 de zile de la comunicarea ei.azi,22 februarie,la o saptamana si ceva de la implinirea celor 30 de zile,timp in care fosta sotie nu a facut nici un recurs,ni s-a spus ca dosarul a fost trimis la recomunicare.e posibil asa ceva?asta este procedura legala?ce inseamna recomunicare,din moment ce nu a existat un recurs?va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2008
delia_h2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 19:56, 24 Februarie 2008
Daca era divort prin acord atunci hotararea era definitiva si irevocabila de la pronuntare. Ceva nu se potriveste (au avut copii, au avut mai mult de 1 an de la casatorie?)
au avut 9 ani de casatorie si au un copil de 1an si jumatate,incredintat mamei.si atunci de ce nu obtinem sentinta de divort cu timbrul si stampila pe ea,asa cum ni se cere la starea civila?
delia_h2006 a scris:

au avut 9 ani de casatorie si au un copil de 1an si jumatate,incredintat mamei.si atunci de ce nu obtinem sentinta de divort cu timbrul si stampila pe ea,asa cum ni se cere la starea civila?si ce este aia recomunicare,daca n-a existat recurs?
In cazul acesta, hotararea in ceea ce priveste divortul este definitiva si irevocabila. Ea putand fi atacata pentru celelalte capete de cerere : incredintare copil, partaj etc.

Nu am mai auzit de asa ceva pana acum recomunicare #-o ......... nu am gasit nici in Regulament
de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti ......

Dupa trecerea termenului de exercitare a caii de atac, daca nu s-a depus cererea hotararea devine definitiva si irevocabila. Deci puteti cere instantei eliberarea unei copii legalizate de pe hotarare cu mentiunea definitiva si irevocabila.

Hotararea se considera comunicata daca persoana a fost gasita la domiciliu si a semnat de primire. Din moment ce la tribunal vi s-a spus ca se face recomunicarea, inseamna ca fosta sotie nu a fost gasita si i se trimite hotararea din nou spre a lua cunostinta de ea. Termenul de recurs curge de la comunicare, iar daca fosta sotie inca nu a primit hotararea, este inca in termen sa formuleze recurs.

Alte discuții în legătură

Somatie de plata... rickydei rickydei ce fac cu o somatie de plata castigata, dar care, din cauza incompetentei si lipsei de interes a angajatilor judecatoriei, nu a fost recomunicata nici ... (vezi toată discuția)
Recurs la divort simonachirtop simonachirtop Buna ziua.S-a pronuntat divortul pe data de 8.09.2015.S-au trimis comunicarile catre parat dar acesta nu se mai afla in locul de detentie.Instanta a dispus ... (vezi toată discuția)
Respingere hotarare de divort ioamunt ioamunt Buna ziua din nou, Am depus marti (05.08.2008) hotararea de divort pt legalizare (definitiv si irevocabil, fara titlu executoriu). Toate actele conform ... (vezi toată discuția)