avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata...

ce fac cu o somatie de plata castigata, dar care, din cauza incompetentei si lipsei de interes a angajatilor judecatoriei, nu a fost recomunicata nici pana astazi paratului, adica de vreo trei luni, in conditiile in care merg destul de des la judecatorie si le aduc aminte?
astfel nu am putut nici pana acum sa beneficiez de investirea hotararii..
peste toate astea, am citit despre decizia de a nu se mai investi hotararile decat daca au dovada comunicarii..
ce se intampla daca paratul nu vrea sa semneze confirmarea de primire sau nu este de gasit in nici un fel?
raman cu hotararea numai buna pentru cornete de floricele?
va multumesc anticipat pentru ajutor..

Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:44, 30 Octombrie 2006
Sa inteleg ca ai formulat deja o cerere de recomunicare a hotararii? Daca nu, atunci acesta este primul pas pe care trebuie sa-l faci (indicand in cererea respectiva situatia de fapt : nu s-a intors dovada comunicarii, debitorul si-a schimbat sediul, etc.). Mergi cu aceasta cerere la grefierul de la arhiva care se ocupa de comunicari si care iti va face un referat in care va descrie situatia dosarului tau (bineinteles dpdv al comunicarii); acest referat impreuna cu dosarul trebuie sa ajunga la judecatorul care a pronuntat hotararea.
Daca esti intr-o alta situatie decat cea descrisa mai sus, da-mi mai multe amanunte si mai vorbim.
eu am cerut recomunicarea unei sentinte prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire (conform 5/2001) si prin afisare la usa instantei (c.pr.civ.). iar daca nu vor vrea nici asa sa mi-o investeasca, ma duc in audienta la presedintele instantei.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2006
romibaro, utilizator
aha, deci se formuleaza cerere de recomunicare.......pai si eu astept de 3 luni sa-i fie comunicata hot prin care mi se admite mie ca reclamant somatia.........
se plateste vreo taxa pentru depunerea acestei cereri de recomunicare??
instanta nu recomunica din oficiu nimic, nu ea are interes in solutionarea cauzei/recuperarea debitului. reclamantul este cel care depune diligentele in acest sens. nu se plateste nicio taxa pentru recomunicare
nu pot intelege de ce se insista pe somatia de plata cand pe dreptul comun e mult mai simplu.
pe dreptul comun sentinta e executorie dupa fond iar pe somatie astepti actiunea in anulare si recursul.
oare taxa de timbru sa fie totul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare somatie de plata ionutt ionutt Buna ziua! In urma unei cereri de emitere a unei somatii de plata s-a pronuntat o ordonanta care a fost completata ulterior printr-o incheiere. Desi ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters22096 ContSters22096 am facut o actiune in instanta intemeiata pe OG 5/2001; a fost admisa si incercam investirea cu formula executorie a hotararii, insa de la instanta ni se spune ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare somatie de plata miruna.c miruna.c in cazul in care debitorul nu semneaza confirmarea, nu raspunde la usa, nu se duce la posta sa si-o ridice, creditorul ce cale mai are sa recupereze creditul? (vezi toată discuția)