avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

somatie de plata

am facut o actiune in instanta intemeiata pe OG 5/2001; a fost admisa si incercam investirea cu formula executorie a hotararii, insa de la instanta ni se spune ca nu exista la dosar dovada comunicarii hotararii catre debitor.
ce se poate face in acest caz?
situatia treneaza de cateva luni.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 08:41, 8 Iulie 2009
Nu prea aveti ce face, va trebui sa deschideti o alta actiune comerciala, cu respectarea concilierii prealabile, etc.
am inteles ca am putea cere recomunicarea hotararii.... ar trebui sa existe o posibilitatea de a ne realiza creanta
Ar trebui. Puteti incerca. Eu personal, am depus de cateva ori certificat constatator de la ORC al societatii debitoare si am solicitat recomunicarea si mi s-a respins. Insa cum practica instantelor nu este atat de unitara precum ne-am dori, puteti incerca.
In cazul somatilor de plata, investirea hotararii instantei cu formula executorie, nu se face decat dupa ce exista confirmarea de primire a, acesteia de catre ambele parti. In conditiile in care aceasta confirmare nu exista, investirea urmeaza a fi refuzata. Si eu m-am "izbit" de aceasta problema de nenumarate ori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata... rickydei rickydei ce fac cu o somatie de plata castigata, dar care, din cauza incompetentei si lipsei de interes a angajatilor judecatoriei, nu a fost recomunicata nici ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a unei ordonante privind o somatie de plata elenalu elenalu Am si eu o problema:am o ordonanta privind o somatie de plata din 2005(lucrez la o institutie publica),pe care m-am dus sa o investesc cu formula ... (vezi toată discuția)
Somatie plata vs chemare in judecata Monica H. Monica H. Buna ziua. Speta mea e cam asa: am dat in judecata un debitor, pe somatie de plata pentru recuperare debit. Am castiga, dar nu pot pune in executare hotararea ... (vezi toată discuția)