avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs la divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs la divort

Buna ziua.S-a pronuntat divortul pe data de 8.09.2015.S-au trimis comunicarile catre parat dar acesta nu se mai afla in locul de detentie.Instanta a dispus recomunicare la adresa de domiciliu a paratului cu drept de recurs in 30 de zile dar nu s-a depus nici un recurs.Ce pot face in cazul acesta ca sa mi se elibereze odata sentinta de divort definitiva si irevocabila?mentionez ca nu am avut copii minori si nici partaj de facut si deja au trecut doua luni de cand s-a dispus recomunicarea catre parat la adresa de domiciliu
Cel mai recent răspuns: simonachirtop , utilizator 15:25, 8 Martie 2016
Mergeti la dosar si interesati-va despre data la care i s-a comunicat la domiciliu. Apoi socotiti de la acea zi inca 30 de zile (termenul de exercitare a caii de atac din hotararea de divort).
Cam prin a 40a zi puteti reveni la arhiva cu un timbru judiciar de 5 lei ptr a completa o cerere de legalizare a hotararii de divort ramasa definitiva.
Pe data de 22.01.2016 s-a dispus recomunicarea catre parat la adresa din buletin.Trebuie sa fac o cerere?si daca da ce anume sa solicit in ea?sa le aduc la cunostiinta ca au trecut mult peste cele 30 de zile de cand iau trimis comunicarea?Multumesc mult pentru raspuns
Deci, nu prea cititi cu atentie. Ok. Daca in 22 ian s-a dispus comunicarea, trebuie sa mergeti la dosar ca sa vedeti cand i s-a comunicat efectiv! Trebuie sa faceti acest pas 1. Dupa ce il faceti reveniti la topic si veti gasi pasul 2. Cererea e la pasul 2.
Am inteles.Luni o sa merg la arhiva judecatoriei si o vad exact data cand i s-a comunicat si o sa revin cu detalii.Va multumesc pentru timpul acordat.
Platiti si timbrul ala de 5 lei si luati-l cu dvoastra. E posibil ca hotararea sa fi ramas definitiva deja, prin neatacare. In acest caz veti completa o cerere de legalizare a hotararii ramasa definitiva, atasand timbrul. Va vor programa peste 1-2 zile sa o ridicati legalizata ca fiind definitiva. De atunci incolo, acela va fi actul pe care il veti folosi.

Alte discuții în legătură

Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
2 intrebari legate de o sentinta definitiva ContSters133753 ContSters133753 Stimate Doamne, Stimati Domni, Doresc sa va consult in 2 probleme, legate de sentinta care stipuleaza ca mi se incredinteaza minorul spre crestere si ... (vezi toată discuția)