avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respingere hotarare de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respingere hotarare de divort

Buna ziua din nou,

Am depus marti (05.08.2008) hotararea de divort pt legalizare (definitiv si irevocabil, fara titlu executoriu). Toate actele conform celor cerute la Registratura. Azi cand am fost sa ridic actele mi s-a spus ca nu au cum sa legalizeze intrucat comunicarea sentintei nu s-a facut la domiciliul fostului meu sot (unde a fost domiciliul conjugal si unde locuiesc in prezent, adica sectorul 3) ci doar la adresa lui din buletin (adica in sectorul 6). #-o. De asemenea, adaug ca el a parasit domiciliul conjugal inca din timpul divortului (prin luna martie).
Ce pot sa fac in acest caz? Mentionez ca hotararea s-a dat pe 12 mai, iar acasa a venit prin posta la data de 1 iulie. Mi s-a spus ca sunt cumva la limita depunerii actelor pt legalizare.
Va multumesc respectuos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:53, 7 August 2008
Solicitati sa se dispun a recomunicarea sentintei la domiciliul comun, la domiciliul din buletin si prin afisare la usa instantei.
Va trebui insa sa mai asteptati pana se vor comunica si va ramane definitiva sentinta, insa 30 de zile de la comunicare.Puteti in schimb sa dati o declaratie ca renuntati la calea de atac si astfel pentru dvs. sentinta ramane definitiva chiar de la data pronuntarii. Mergeti la registratura si solicitati sa vorbiti cu judecatorul de serviciu.
verificati la ce adresa a fost citat sotul in tot cursul solutionarii cererii de divort, verificati deasemenea ce adresa de comunicare a indicat fostul sot in apararile formulate la instanta (daca exista asemenea acte depuse la dosar);
daca a fost prezent la cel putin un termen in urma citatiei comunicata de catre instanta si daca exista corespondent de adresa intre citatie si comunicarea hotararii iar termenul de atac s-a prescris (a expirat), nu exista nici un impediment legal pentru a face hotararea definitiva si irevocabila precum si investirea cu formula executorie;
in caz contrar solicitati instantei sa comunice hotararea la adresa domiciliului conjugal cat si prin afisare la usa instantei, demers care insa dureaza;
Consultati un avocat inainte de a lua o decizie;
Succes!
el a fost citat la adresa din buletin (in sect 6)....a venit la prima infatisare la care a cerut un aparator dupa care de la a doua infatisare (respectiv din februarie) pina in mai (cand s-a terminat) nu s-a mai prezentat. M-a si instiintat ca a primit sentinta la adresa din buletin (sect 6). O sa incerc sa dau de avocata mea.....dar nu raspunde la tel#-o
Va multumesc pentru raspunsuri
Puteti legaliza si dupa 2 ani.

ioamunt a scris:

Mi s-a spus ca sunt cumva la limita depunerii actelor pt legalizare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)
Am divortat, cum schimb cartea de identitate ? dorinaionita6969 dorinaionita6969 in urma divortului,am primit acasa o hotarareprin care mi se comunica ca este irevocabila in ceea ce priveste divortul si cu drept de apel in termen de 30zile ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am teminat procesul de divort in data de 13.11.2012. As dori sa stiu in cat timp imi vine hotararea de divort si daca pot sa o ridic mai devreme de ... (vezi toată discuția)