avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat-inregistrare in registrul operatorilor ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat-inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari?

Buna ziua,
Stie cineva daca un cabinet de avocatura care este neplatitor de TVA si emite o factura unei firme din Europa trebuie sa se inregistreze in prealabil in registrul operatorilor intracomunitari?
Cel mai recent răspuns: alina40 , utilizator 15:16, 27 Aprilie 2011
nu este necesar
CODUL FISCAL

Art. 158^2*)
Registrul operatorilor intracomunitari

(2) La data solicitării înregistrării în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1 persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile vor solicita organului fiscal competent şi înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, de natura ce-lor prevăzute la alin. (1).

Deci, nefiind platitor de TVA, rezulta ca nu este necesar.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator
Depinde. Mare atentie la :
ART. 153^1

Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii

(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:
...........................................................................................
b) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România, neînregistrată şi care nu are obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu este deja înregistrată conform lit. a) sau c) sau a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislaţia altui stat membru al art. 150 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari julyana2010 julyana2010 Buna dimineata, Doresc confirmarea conform articolelor din Codul Fiscal prin care PFA-ul trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA pentru serviciile ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari sasug sasug Bună ziua, Am o intreprindere Individuală neplătitoare de TVA, şi prestez servicii de dirigenţie de şantier în Ungaria. Întrebarea mea este, dacă ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari casandreea casandreea Daca nu esti inregistrat ca platitor de TVA nu se aproba inscrierea in R.O.I. Asta inseamna ca persoanele juridice (SRL, SA, etc.) sau PFA, IF sau II, ... (vezi toată discuția)