avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salarizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salarizare

seful ma tot preseaza sa maresc salarii muncitorilor de la 720 la 770.eu i-am explicat ca nu suntem obligati.ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 08:25, 20 Aprilie 2011
720 era salariul unui muncitor în condiţiile în care salariul minim pe economie era de 600 RON. Încapând cu 01.01.2011 salariul minim este de 670 RON. Nu ar fi normal să le măriţi salariile de la 01.01.2011?
eu nu mai inteleg am citit codul muncii si acolo se face referire doar la cel minim de 670?
Nu Codul Muncii reglementeaza coeficientii de ierarhizare , ci CCM la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate.

Baza legala pentru modificarea salariului de la 720 lei la 770 lei nu este decat acordul partilor, avand in vedere ca nu exista niciun act normativ care sa prevada salariul de 770 lei.
sa inteleg ca daca angajatorul nu vrea nu poate fi sanctionat deoarece din cate stiu eu contract colectiv la nivel national nu exista
Intr-adevar, angajatorul nu poate fi sanctionat atata timp cat nu exista baza legala de majorare a salariilor.

Alte discuții în legătură

Salariu minim pt vanzatori texal texal Poti sa-mi spuneti cat este salariul minim pentru vanzatori? (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la salariul minim, conform noului cod al muncii arakys arakys Va salut! Doresc sa aflu care este salariul minim pe economie pentru un loc de munca calificat, la patron. Deasemenea vreau sa stiu ce lege stabileste/obliga ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat Eulaura Eulaura Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de ... (vezi toată discuția)