avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu ITM-ul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu ITM-ul

Buna Seara

Pe 31 martie am angajat prima persoana la firma si pe 30 martie am trimis pe cineva cu dischetele si ca sa ridice parola de la ITM pentru revisal cu transmitere online.
Am vazut ca transmiterea online dureaza o zi pana la activare si am considerat (poate gresit?) ca primul angajat a fost declarat atunci cand s-a depus discheta.
Cum nu aveam nevoie de parola, plicul a ramas nedeschis pana acum. Acum cand l-am deschis am vazut ca emailul firmei e trecut gresit. Nu aveam de unde sa stiu ca trebuia sa primesc un email de confirmare la emailul indicat (gresit)
Acum ce sa fac? Daca ma duc la ITM probabil ca imi vor da un nou plic cu o noua parola, dar eu vreau sa ramana consemnat undeva ca eu mi-am inscris angajatul in termen. Nu cu 20 de zile intarziere. Mai ales ca ei au gresit emailul, pe formularul pe care am stampila lor scrie corect,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 19 Aprilie 2011
In primul rând cei de la ITM trebuiau să vă trimită un mail pentru activarea contului. De regulă procedura se desfăşoară în aceeaşi zi. Ei nu mai primesc dischete. Salariatul se consideră angajat din momentul în care aţi trimis prin internet revisalul.Deci primul salariat nu a fost declarat.Trebuie să vă duceţi la ITM cu plicul primit pe care ar fi fost normaş să-l fi deschis imediat. Nu mai apăreau complicaţii
Si daca deschideam atunci plicul a doua zi tot nu mai eram in termen iar greseala era a lor.
Daca nu era gresit emailul, prin asteptarea de o zi pana la activarea contului tot se depasea termenul. De aceea am si considerat ca nu mai e nevoie sa trimit prima data online (pentru ca primul revisal a fost salvat pe o discheta, care a fost prezentat lor in termen si pe care l-au primit), tot nu sunt convinsa ca mai aveam ceva de trimis.
1. Primul REVISAL l-ati depus pe discheta?

2. Puteti merge din nou la ITM pentru a va da o noua parola ... si sa le spuneti ca a fost gresit mail pentru activarea contului ...

P.S.
Nu ITM-ul trimite link-ul pentru activarea parolei ... acesta este generat de serverul Inspectiei Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi angajare persoane in srld victorb93 victorb93 Buna ziua. As dori sa aflu care sunt pasii exacti pentru inceperea angajarilor. Ideea este ca noi suntem o firma abia deschisa(SRLD) si avem cateva probleme ... (vezi toată discuția)
Ajutor itm elenazan elenazan Am nevoie de ajutor pentru intrarea in legalitate,intocmirea contractelor de munca pentru administrator si ingrijitor,pana acum erau conventii civile. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate la itm bucuresti carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Unde se inregistreaza acum o societate la ITM - la primul CIM - evident, la mezanin, de unde se obtine parola pt. Revisal sau in alta parte ? N ... (vezi toată discuția)