avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgentarea dosarului,pensia de intretinere!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgentarea dosarului,pensia de intretinere!!!

Buna seara,de 5 lunii de zile sunt mintita de fostul sot ca imi plateste pensia de intretinere as dori sa va intreb daca exista vreun articol in codul penal pentru urgentarea dosarului.va multumesc multa sanatate!
ati facut plangere penala ?
puteti intreba din cand in cand pe cel ce se ocupa de dosar, ce se intampla cu el. daca sotul nu obtine venituri, nu vor fi urmari penale pt fostul sot
puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.
Daca pensia pentgru minor a fost stabilita prin sentina definitiva faceti plangere pentgru abandon familie art. 305 c.p. si va plati din urma . Puteti actiona si prin executorul judecatoresc cu sentinta prin care s-a dispus obligarea lui la pensie si va fi executat silit pe bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Respectare hotarare judecatoreasca buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa va intreb unde trebie sa ma adresez cu privire la nerespectarea unei hotarari judecatoresti pt plata pensiei de intretinere copil minor, ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie GHIMPUTUDORACHE GHIMPUTUDORACHE Cum pot sa o determin pe fosta sotie la plata pensiei alimentare stabilita de tribunal?Mentionez ca am facut plangere la politie,dar ea nu are venituri ... (vezi toată discuția)