avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.A. asociat in Societate agricola?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.A. asociat in Societate agricola?

Poate o societate pe actiuni sa aiba calitatea de asociat intr-o societate agricola (infiintata in baza Legii nr. 36/1991) si acest lucru in baza unei cesiuni de parti sociale?
Cel mai recent răspuns: flaviana , utilizator 21:33, 19 Aprilie 2011
Parerea mea este ca da, atata timp cat acest lucru este in concordanta cu prevederile statutului societatii agricole si exista o AGA a actionarilor care stabileste ca SA-ul sa se asocieze cu societatea agricola si in ce conditii.
Parerea mea este ca nu se poate, deoarece o persoana juridica precum un S.A. nu are calitatea ceruta de art. 2 din lege si anume cea de familie .
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat
Aveti dreptate, am confundat-o cu cooperativa agricola unde se putea face acest lucru.
Aceasta lege confera drepturi de asociere numai proprietarilor de terenuri, astfel ca: "Art. 4 In cazul in care proprietarii terenurilor agricole nu doresc sa le exploateze individual si nici in una din formele prevazute la art. 2 si 3, ei se pot constitui in societati agricole, cu personalitate juridica, in conditiile prevazute in titlul II al prezentei legi, " -Titlul II referindu-se la societatile agricole.
Cu alte cuvinte daca SA-ul respectiv are in proprietate teren agricol poate sa fie asociat intr-o astfel de societate.
Art. 2 din lege prevede conditiile ce trebuiesc a fi indeplinite pentru forma simpla de asociere care se poate face intre 2 sau mai multe familii
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
La aceasta concluzie am ajuns si eu. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune Manuela Miron Manuela Miron Stie cineva daca pentru asocierea in participatiune dintre o SA si un SRL este obligatorie AGA? Daca da, indiferent de % pus in asociere? Exista si vreo lege/ ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate costirazvan8 costirazvan8 Titlul de proprietate dobândit in baza Legii 18/1991 , prin constituire, este un bun propriu sau bun comun?Proprietarul titlului de proprietate nu a intrat la ... (vezi toată discuția)
Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)