avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.A. asociat in Societate agricola?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.A. asociat in Societate agricola?

Poate o societate pe actiuni sa aiba calitatea de asociat intr-o societate agricola (infiintata in baza Legii nr. 36/1991) si acest lucru in baza unei cesiuni de parti sociale?
Cel mai recent răspuns: flaviana , utilizator 21:33, 19 Aprilie 2011
Parerea mea este ca da, atata timp cat acest lucru este in concordanta cu prevederile statutului societatii agricole si exista o AGA a actionarilor care stabileste ca SA-ul sa se asocieze cu societatea agricola si in ce conditii.
Parerea mea este ca nu se poate, deoarece o persoana juridica precum un S.A. nu are calitatea ceruta de art. 2 din lege si anume cea de familie .
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat
Aveti dreptate, am confundat-o cu cooperativa agricola unde se putea face acest lucru.
Aceasta lege confera drepturi de asociere numai proprietarilor de terenuri, astfel ca: "Art. 4 In cazul in care proprietarii terenurilor agricole nu doresc sa le exploateze individual si nici in una din formele prevazute la art. 2 si 3, ei se pot constitui in societati agricole, cu personalitate juridica, in conditiile prevazute in titlul II al prezentei legi, " -Titlul II referindu-se la societatile agricole.
Cu alte cuvinte daca SA-ul respectiv are in proprietate teren agricol poate sa fie asociat intr-o astfel de societate.
Art. 2 din lege prevede conditiile ce trebuiesc a fi indeplinite pentru forma simpla de asociere care se poate face intre 2 sau mai multe familii
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
La aceasta concluzie am ajuns si eu. Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere in participatiune Manuela Miron Manuela Miron Stie cineva daca pentru asocierea in participatiune dintre o SA si un SRL este obligatorie AGA? Daca da, indiferent de % pus in asociere? Exista si vreo lege/ ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 asociatii de proprietari andregh andregh BUna ziua. Asociatiile de proprietari care nu realizeaza profit trebuie sa depuna Declaratia 101? Multumesc (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate costirazvan8 costirazvan8 Titlul de proprietate dobândit in baza Legii 18/1991 , prin constituire, este un bun propriu sau bun comun?Proprietarul titlului de proprietate nu a intrat la ... (vezi toată discuția)