avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta definitiva si irevocabila in romania ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta definitiva si irevocabila in romania custodie copil are efecte pe teritoriul siriei ?

am o sentinta definitiva si irevocabila incredintare minor , minorul acum se afla pe teritoriul siriei cu tatal lui si acesta din urma i-mi interzice sa tin legatura cu minorul .minorul este in custodia mea si a ajuns in siria impreuna cu mine dupa care eu am fost obligata sa parasesc aceasta tara fara minor.

va rog da ti mi solutii urgente pentru a putea sa mi vad copilul si la care autoritati ar trebuii sa ma adresez pentru a putea fi pusa in aplicare in siria aceasta sentinta . am facut demersuri la ministerul afacerilor externe dar au fost foarte foarte reticenti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 21 Aprilie 2011
nu este aplicabila aceasta hotarare in Siria, ar fi bine sa contactati un avocat de acolo pentru a va familiariza cu legislatia de acolo si sa vedeti ce sanse aveti de a primi copilul. Nu ar fi rau sa cautati si ONG-uri care au ca obiect solutionarea unor probleme ca a dvs. pentru a primi suportul de care aveti mare nevoie.
va multumesc si doresc sa ma ajutati sa gasesc ong urile potrivite pentru aceasta delicata problema.

credti ca daca ma voi adresa consiliului europei incercand sa invoc : convention of 19 octomber 1996 on jurisdiction , applicable law , recognition ,enforcement and co-operation in respect of parental responsability and measures for the protection of children

voi avea ceva sanse sa mi recuperez copilul si sa intram intr-o relatie de mediere cu privire la toate vizitele care vor mai fi probabil pe teritoriul siriei de acum incolo cu autoritatile de acolo ?
Din cate stiou SIRIA nu face parte din Europa ... prin urmare, sesizarea dvs la Consiliul europei va ramane fara efect.
Cred ca sunt aplicabile prevederile Convenţiei de la Haga din 1980 asupra aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii.
Convenţia de la Haga are ca obiect:
- de a asigura înapoierea imediată a copiilor deplasaţi sau reţinuţi ilicit în orice stat contractant;
- de a face să se respecte efectiv în celelalte state contractante drepturile privind încredinţarea şi vizitarea, care există într-un stat contractant.

In acest sens, va puteti adresa Minsiterului de Justitiei din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort strainatate narcisar narcisar Doresc sa aflu cum se desfasoara un divort in conditiile in care ambii soti locuiesc in strainatate. Mentionez ca exista un copil minor si ca nu s-a ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Minor roman retinut de tata in siria, revenire in tara imposibila jenimarica jenimarica va supun atentiei urmatorul caz: Din anul 2011 eu si fiul meu in varsta de 7 ani ne aflam intr-o situatie disperata. In 11.03.2011 am aterizat pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ... Koala1234 Koala1234 Buna ziua , este posibil ca tatal sa acuza mama de rapirea copilului ( 3 luni ) , pentru ca nu mai doreste sa se intoarca in tara in care traieste tatal? Am ... (vezi toată discuția)