avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum sa platesc cit mai putin la recuperatori SRL?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum sa platesc cit mai putin la recuperatori SRL?

Buna ziua,

Am un credit bancar mare cu garantie ipotecara cesionat fara notificare de o banca de mare .... catre un SRL si ala de mare ...., cei mai renumiti din Romania pentru modul de respectare a contractelor si clientilor lor aducatori de bani multi.
In urma amenintarilor cu executarea silita si in special a constientizarii faptului ca nu am sanse in Romania sa dobor sistemul corupt, prin justitie, am decis sa platesc creditul catre recuperatori, un SRL.
Ei au preluat prin cesiune creditul meu si acum restanta creste zilnic apoteotic, ei neavind dreptul sa incaseze ca si banca dobinzi si penalitati, comisioane... ca nu sunt institutie financiar bancara, au recunoscut asta.
Cer acum de la mine o suma mult mai mare decit am imprumutat eu acum 3 ani. Refuza cu obraznicie sa dea in scris explicatiile sumelor solicitate pentru care spun ca ma si executa. Nu stiu pentru ce sa ma execute pentru ca daca au preluat creditul meu, acela era pe 30 de ani.
Ei au cumparat datoria mea cu o suma infima in comparatie cu ce imi cer mie, SRL-ul si banca fiind una si aceeasi persoana juridica!!!!#-o Ca deh, la Romania unde orice e posibil si incuviintat! #-o
Va intreb azi si multumesc anticipat pentru ajutorul pe care intotdeauna membrii avocatnet mi l-au dat neconditionat: cum sa fac sa nu ma tepuiasca recuperatorii de bani si cum sa le platesc cit mai putin din suma pe care ei nejustificat o cer de la mine?:O
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:19, 21 Aprilie 2011
prin expertiza financiar-contabila sau macar, un calcul asimplu al datoriei separata pe cele doi creditori. Solicitati un extras de cont de la banca, de la incasarea creditului pana la cesiune si vedeti cum stati mai intai, cu banca.
Apoi, calculati dobanda legala la soldul ramas, pentru a estima ce ar mai fi de dat.
pt faptul ca nu va dau explicatii pt sumele ce le pretind, faceti o reclamatie la protectia consumatorului
Am facut la opc, cititi va rog topicul meu cu opc sa va minunati cum a trecut de partea bancilor.
Multumesc pentru raspunsuri, recomand si aplaud.
intelesesem ca la opc ati sesizat doar faptul ca banca a cedat creanta fara sa va anunte.
acum nu mai sunteti sub contract cu banca, aveti un alt creditor cu care insa nu aveti contract, ci doar o datorie de dat.
astora nu le puteti da banii in 30 de ani, dupa cum v-ati inteles cu banca, creanta la data cedarii e certa , exigibila si in liosa unei intelegeri de restituire cu firma de recuperari, poate fi executata silit.
Asa... ok, cine trebuia sa-mi comunice si mie ca acest credit a devenit scadent inainte de termen? In ce am eu de la recuperator scrie doar de credit exigibil, banuiesc ca legal nu e acelasi lucru cu declarat scadent, nu? M-am uitat in dex si nu coincid definitiile lexic banuiesc ca in lege nu pot nici asa.
Multumesc gi-jane.
La opc am reclamat mai multe lucruri, nu doar cu cesiunea. Am vorbit despre asta in principal pentru ca mie mi se pare ca trebuie sanctionata banca pentru incalcarea contractului cu mine pentru nenotificare de nici un fel, de nici o informare timp de 3 ani, pe durata derularii contractului eu nu am primit nimic de la ei!
Si opc zice ca banca a facut saraca... o "eroare materiala" si ca sunt nevinovati. eu sunt de vina ca nu am platit la timp si punct.
Poate o sa ma intelegeti: eu vreau sa platesc insa jocul cu recuperatorii e vadit sarlatanie pe fata, refuza transparenta si comunicarea, ei bat din picior tipind sume imense de bani, sume pe care nu le justifica.

Alte discuții în legătură

Opc si bancile Costica33 Costica33 Vin acum de la audienta la OPC in privinta unui credit cesionat de cea mai tare banca din Romania #-o fara sa ma notifice. Dumnealor, spre mirarea mea maxima, ... (vezi toată discuția)
Banca creditoare a cesionat fara sa ma instiinteze Costica33 Costica33 Am credit ipotecar la [BANCA] si banca a cesionat unei firme [FIRMA] creditul meu fara sa ma instiinteze. Banca a trimis in bataie de joc o notificare la o ... (vezi toată discuția)
Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)