avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanta la o societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta la o societate de recuperari creante

Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai plătit din suma din când in când (cand am avut bani), iar acum vad ca suma restanta nu a scăzut deloc, din contra este mai mare!!! Se poate asa ceva??? Ce pot sa fac? Când se poate prescrie creanta?
PS Am un apartament pe numele meu si al sotiei. Au cum sa il execute silit, chiar daca suma restanta este undeva in jurul a 3000 de euro?
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
CVOVIDIU, utilizator
Cel mai recent răspuns: max123 , utilizator 15:46, 3 Iunie 2010
Catre cine ati facut platile, catre CEC sau EOS KSI?
De executat apartamentul, au cum sa-l execute, creanta se prescrie peste 3 ani de la ultima plata, care se considera ultima recunoastere a creantei.
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati denumiri unitati bancare si recuperatori.
Beneficiati de facilitatea Editeaza,care va permite redeschiderea mesajului initial,corectarea/completarea acestuia
2-Dvs va confruntati cu situatia in care ati contractat un credit la unitatea bancara,
care nu a fost achitat integral
Creditul a fost cesionat catre recuperator care se subroga in drepturile creditorului si devine noul dvs creditor,operatatie ireversibila
In situatia neachitarii creditului,recuperatorul va desfasura toate demersurile si etapele legale de executare silita
e firesc ca sumele solicitate sa fie mai mari!
platile pe care le-ati efectuat (catre noul creditor presupun) s-au dus pe dobanzi, nu pe debitul initial!
iar daca a fost cesiune de creanta noul creditor are tot interesul sa nu intervina prescriptia!
Buna seara user CVOVIDIU si procmarci

interventie moderator

Deoarece Regulamentul de postare in forum interzice folosirea identitatii persoanelor fizice/juridice, si cum tocmai ati incalcat Regulamentul, chiar pe acest aspect, va rog sa stergeti denumirile societatii/societatilor implicata/e in discutie.
Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Buna seara,
Sper sa am ajutati cu unu sfat in situatia mea. Am un credit ipotecar la banca X, o perioada am avut probleme financiare si nu am putut achita ratele integral, dupa o intarziere de 90 de zile contractul a fost cesionat catre o firma de recuperare creante un SRL, infiintat tot de aceeasi banca. Eu mi-am achitat restanta fata de banca si acum sunt cu ratele la zi, platesc in fiecare luna rata la Banca X, desi contractul meu a fost preluat de Y SRL.
Ei m-au contactat si mi-au propus oferta lor "avantajoasa" sa achit intreaga suma in 12 luni , timp de 11 luni am aceeasi rata ca la banca ( dupa scadentar ) si in luna a 12-a intreaga suma. De asemenea imi solicita sa semnez acest acord cu ei. Eu am refuzat sa semnez, pentru ca este imposibil asa ceva.
Am inteles sa banca are dreptul sa cesioneze contractul, ca suma devine exigibila dupa intarziere la plata, ce nu am inteles este sistemul de functionare al cesiunilor. Nu exista nicio lege care sa protejeze clientul/consumatorul in fata acestor firme, cum de au dreptul sa impuna asemenea conditii? La fel de bine putea sa imi spuna sa le dau banii intr-o saptamana?
Se poate contesta aceasta cesiune si modul ei de preluare? Se pot contesta conditiile impuse de firma de recuperare creante?
Au voi bancile sa cedeze contracte bancare catre SRL?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cesionat de banca unei societati recuperare debite oana_81 oana_81 Am vazut cateva subiecte despre firmele recuperatoare. si eu sunt in aceeasi situatie. am un credit ipotecar la o banca, acestia m-au vandut catre support ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)