avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort

Buna ziua,
Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ?
Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate punctele in privinta copilului, pensie, nume dupa divort, etc ... ?
Sa inteleg ca ati mai apelat la un mediator pentru divortul d-voastra?
Si ca nu ati putut ajunge la nici o concluzie, adica nu ati putut finaliza prin incheierea unui Acord de Mediere pe care sa-l prezentati instantei si pe baza caruia instanta sa dea sentinta?
Cea mai usoara cale este:
- deschidere actiune de divort si partaj in instanta (singur sau cu ajutorul unui avocat);
- gasirea unui mediator cu ajutorul caruia sa definitivati intelegerea dintre dvs. cu privire la divort si acesoriile acestuia (incredintare minor, nume purtat, program de vizitare,etc.) precum si la partajul bunurilor comune;
- transpunerea acestei intelegeri sub forma unui Acord de mediere;
- prezentarea acestui Acord de mediere instantei pentru verificare sub aspectul legalitatii (verificarea actelor de proprietate, etc.);
- instanta va da o hotarare conform intelegerii din Acordului de mediere;
- returnarea la cerere a taxei de timbru de 3% din valoarea masei partajabile (poate chiar exceptarea de la plata acesteia).
[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Am apelat la mediator ptr un alt proces in care eu si sotia mea suntem parte parata.
De la acest proces am ajuns la concluzia ca cel mai bine este divortul pe cale amiabila.
Daca amandoi ati ajuns la concluzia ca cea mai buna este calea amiabila de rezolvare a problemelor, va aduc la cunostiinta ca legea va permite sa va intoarceti inapoi la mediator si ati vazut si articolele din lege care va permit sa va rezolvati astfel problemele.
Multumesc mult !!!

Alte discuții în legătură

Divort culpa comuna marinescucorneliu marinescucorneliu buna ziua, sotia mea a depus actele de divort din culpa comuna. Pe instiintarea de divort e trecut la probatoriu ancheta sociala,( avem un copil impreuna) ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor se poate divorta la notar??cit dureaza,cit costa ,si ce acte sunt necesare?se poate face un fel de \"imparteala a lucrurilor la notar daca cei doi sunt de ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)