avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe a 2 a locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe a 2 a locuinta

Daca detin 0.5 dintr-un apartament impreuna cu fratele meu si locuiesc acolo si am o garsoniera pe care am inchiriat-o , cum se va calcula impozitul pe a doua lociunta?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 08:31, 20 Aprilie 2011
Codul fiscal (L 571/2003)

Art. 252*)
Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de do-miciliu.
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.

Vedeti exemple de calcul la pct. 35-37 din HG 44/2004, Partea a II-a, pentru aprobarea normelor de aplicare a Codului fiscal.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare a -3-a locuinta jonel jonel Eu si sotia avem deja un apartament si o garsoniera . Ea a mostenit un apartament intr-un complex nou rezidential si impozitul pe cladire este ca si la a treia ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire Tiberiu Lupu Tiberiu Lupu Daca a doua cladire este un garaj NELOCUIBIL se plateste pentru garaj impozit de 150%? Care este articolul de lege unde se leaga de cuvantul \"locuibil\" (sau ... (vezi toată discuția)