avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este valabil un titlu de proprietate daca exista o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este valabil un titlu de proprietate daca exista o sentinta judecatoreasca

Buna ziua
As dori niste raspunsuri la o situatie existenta. O persoana D-na X are un titlu de proprietate eliberat conform Legii 18/1991, efectuand niste datori la alte persoane are loc un proces prin care pierde suprafata din titlul de proprietate. Are loc o licitatie condusa de un executor judecatoresc, iar suprafata de teren din titlul de proprietate este licitata de catre D-na Y. D-na Y are extras de carte funciare pe numele dansei conform sentintei judecatoresti definitive si irevocabile. D-na X in continuare sustine ca terenul din acel titlu de proprietate este al ei deoarece are originalul titlului de proprietate. In fiecare an merge si ara terenul si ridica subventi pe aceasta suprafata ca si D-na Y. Care act este valabil si care este nul.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:33, 20 Aprilie 2011
Amandoua actele sunt valabile, dar proprietar este d-na Y conform sentintei judecatoresti si extrasului de carte funciara
Pai din moment ce s-a pierdut dreptul de proprietate asupra terenului din TP (eu asa am inteles, ca acel teren a fost obtinut, in urma unei licitatii, de o alta persoana), acel TP mai are doar valoarea unei hartii colorate. D-na Y ar trebui sa mearga la primarie si sa-si declare terenul la registrul agricol si la fisc (ceva imi spune ca nu a facut-o). In momentul in care se ridica subventiile, se da o adeverinta de la primarie cu cine figureaza in registrul agricol. Daca d-na Y isi inregistreaza terenul, d-na X nu va mai putea face nimic. De asemenea, d-na Y trebuie sa mearga la societatea care arendeaza terenul in localitate si sa le faca cunoscut dreptul sau de proprietate si sa incheie contractul de arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate pe aceeasi suprafat de teren /proprietari diferiti MonicaH. MonicaH. Buna ziua, Am urmatoarea speta: titlu de proprietate emis in anul 2009 in baza unei sentinte judecatoresti - titular X contract vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu proprietate danutelu danutelu Detin un titlu de proprietate pentru un teren si in registru agricol figurez cu o suprafata mai mare decat in titlu. Pot formula o actiune pentru rectificare ... (vezi toată discuția)
Proces cu primaria pentru titlul de proprietate danaiancu danaiancu Buna ziua, Vin cu o intrebare, legata de o problema mai complicata, pe care nu o cunosc nici f bine. E legata de bunica mea, imobilizata la pat de 10 ani, si ... (vezi toată discuția)