avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e legal sa nu mi se dea CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e legal sa nu mi se dea CIM ?

Buna ziua,am si eu o problema. Sunt in perioada de preaviz, am instiintat agajatorul ce acte imi trebuie atunci cand plec de la ei si se pare ca ma tot amana si imi spun ca nu se stie cand le voi primii. Eu am nevoie de ele pt viitorul contract pe care am sa il semnez imediat ce imi termin preavizul.Sunt obligati de vreo lege sa imi dea actele in ultima zi de preaviz? Am intrebat de CIM si mi s-a spus ca am sa primesc un raspuns(nu se stie cand).
1.Nu este angajatorul obligat a imi dea contractul inregistrat la ITM? Daca da, in baza carei legi?
2.Daca in CIM scrie ca programul este de 8h/zi, 5zile/sapt iar ei ne pun sa lucram 9-10h/zi plus sambata nu inseamna ca imi incalca contractul?
3.Cum sa ii determin sa imi dea actele (cim sau adeverinta de vechime,decizia de incetare a act,nota de lichidare,adev privind stagiul de cotizare) in ultima zi?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 20 Aprilie 2011
daca nu vi s-a inminat CIM la incheierea lui, puteti solicita ITM-ului o copie. pentru orele suplimentare lucrate si neplatite sau compensate cu timp liber puteti actiona angajatorul in instanta. pentru noul loc de munca nu aveti nevoie de CIM anterior.
1. ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe actele depuse de angajatori inca din luna mai 2010 , potrivit unui ordin dat de ministrul muncii.

2. La solicitarea scrisă a salariatului, angajatorul este obligat să îi elibereze copii, certificate de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul, ale documentelor existente în dosarul personal, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal.

3. In cazul refuzului de a va elibera astfel de acte va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului, anexa cim si ore de noapte allecj allecj Buna ziua Am semnat un contract individual de munca, o anexa la contract si fisa postului inaintea inceperii activitatii, iar eu nu am primit copie decat dupa ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare acte incetare contract de munca madoc madoc Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!): Am primit preavizul de de concediere si ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca zalau_sj zalau_sj Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am demisionat de la firma si la angajare noua societate imi solicita Decizia de incetare a CIM, care imi ... (vezi toată discuția)