avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului, anexa CIM si ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului, anexa CIM si ore de noapte

Buna ziua
Am semnat un contract individual de munca, o anexa la contract si fisa postului inaintea inceperii activitatii, iar eu nu am primit copie decat dupa CIM. Am cerut copie dupa anexa si fisa postul insa au refuzat sa-mi dea. Conform legii sunt sau nu obligati sa-mi imaneze copie dupa cele doua?
De aseamenea, programul meu de lucru este repartizat inegal, 5 zile/sapt 8h/zi, insa in aprox 2 zile/sapt lucrez intre 22 si 01:30. Se considera aceste ore ca fiind de noapte? Ar trebui sa primesc spor de noapte pentru ele? Mentionez ca de multe ori se sta si peste acel 01:30, ore suplimentare care nu prea ne sunt recunoscute.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 26 August 2012
1. Trebuie sa va inmaneze copii si dupa actele aditionale si anexele la contractul individual de munca.

2. Faceti o sesizare la ITM pentru toate aspectele prezentate aici.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta acordare spor de noapte toteuhori toteuhori buna . mama mea a trecut de la pensie de boala la pensie normala. in timpul cat a lucrat a lucrat si de noapte . pentru a beneficia de aceste spori banuiesc ... (vezi toată discuția)
Pontajul cum se poate verifica macea macea problema este urmatoare,4 colege si-au dat demisia si au aflat la alofm ca sintem trecui toti angajatii cu 4 ore in loc de 8 ore.care afecteaza la vechime.Avem ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)