avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontajul cum se poate verifica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontajul cum se poate verifica

problema este urmatoare,4 colege si-au dat demisia si au aflat la alofm ca sintem trecui toti angajatii cu 4 ore in loc de 8 ore.care afecteaza la vechime.Avem colegi in virsta care mai au 1-2ani pina la pensie si se trezesc ca trebuie sa mai lucreze ceva ani.MENTIONEZ CA PE FISA DE PONTAJ SINTEM TRECUTI CU 8 ORE,IAR LA ALOFM,FIGURAM CU 4 ORE.X-(:((.INTREBAREA ESTE:CUM PUTEM AFLA CUM FIGURAM LA ALOFM,CA NR DE ORE,NESEMNAND NICI UN ACT ADITIONALPENTRU 4 ORE.UNDE SINT BANII OPRITI DE LA ATITEA PERSOANE.INTRUCIT NOUA NE OPRESTE PENTRU 8 ORE,DIFERENTA DE 4 ORE UNDE SA DUS.MULTUMESC PT RABDARE,SI POATE NE PUTETI INDRUMA SA AFLAM EXACT CE SE INTIMPLA CU NOI.IN NUMELE COLEGILOR MII DE MULTUMIRI,ASTEPTAM E-MAIL
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 08:42, 10 Mai 2013
Faceti o sesizare comuna la ITM si descrieti situatia. Se va efectua un control la societate, iar daca exista documente in favoarea celor sustinute de dvs, iar salariatii vor declara ca lucreaza cu norma intreaga 8h, inspectorii vor dispune masuri pentru remedierea situatiei.
Puteti solicita adeverinte de la angajator (motivand ca va trebuie la banca,etc) cu situatia dvs contractuala: salariu, tip contract(determ/nedeterm), durata muncii (norma intreaga/partial), data angajarii. Daca nu sunt in concordanta cu realitatea le puteti anexa la sesizarea facuta la ITM.
Luati legatura cu seful, conducerea, administratorul, vedeti care-i situatia.
Daca sunteti peste 20 de angajati, legal puteti sa va desemnati un reprezentant dintre dvoastra care sa va apere interesele si sa poarte dialogul cu conducerea. In scris.

Alegeti calea medierii, dialogului, a negocierii.
Nu va grabiti cu reclamatiile. Daca vine ITM-ul da amenzi, amenzi mari. De unde le va plati angajatorul? Are bani la saltea, pe criza asta? Ma indoiesc. Ganditi-va de doua ori, daca se inchide firma .. cine plateste salariile.

In fine ... e dreptul dvoastra legal sa faceti reclamatie. Mult succes!
1. Pentru banca nu mai are cum sa solicite adeverinta pentru ca ajunsi la AJOFM inseamna ca au fost concediati ..

2. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

3. In sesizare catre ITM va trebui sa mentionati denumirea angajatorului , sediul acestuia /locul de desfasurare a activitatii si neregulile savarsite de catre acesta ... de asemenea, sesizarea va trebui sa cuprinda si datele dvs de identificare.

4. De asemenea, aveti posibilitatea de a sesiza si Politia pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri ...

macea a scris:

problema este urmatoare,4 colege si-au dat demisia si au aflat la alofm ca sintem trecui toti angajatii cu 4 ore in loc de 8 ore.care afecteaza la vechime........


V-ati dat demisia, nu stiu de ce v-ati dus la AJOFM.....nu beneficiati de somaj. Angajatorul e obligat, in baza solicitarii dvs, sa va elibereze o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de dvs la firma. In continuare procedati asa cum am mentionat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizualizare date revisal ca angajat Visarex Visarex Buna ziua, Am o intrebare legata de Revisal: Cum pot eu, ca angajat, sa imi verific datele din Revisal pentru a ma asigura ca angajatorul nu face ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariu eu1983 eu1983 Buna ziua, in iunie anul acesta , dupa 4 luni de colaborare, firma unde lucram a intrat in reorganizare si am fost data pe liber. Eram insarcinata intr-o luna, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj C.Daniela C.Daniela Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie...in decembrie 2010 am fost concediata pe motiv ca se restrange activitatea, concediere care s-a facut in baza art ... (vezi toată discuția)